UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна серйозно побореться за право прийняти Олімпіаду-2022

Президент Віктор Янукович під час телевізійної прес-конференції "Діалог із країною" зазначив, що Україна має намір вступити у серйозну боротьбу за право провести Зимові Олімпійські Ігри 2022 року.

Віктор Янукович хоче, щоб Україна провела Зимову Олімпіаду-2022. Про це він повідомив під час прес-конференції "Діалог із країною". При цьому Янукович зазначив, що не виключена можливість об'єднати зусилля з двома сусідніми країнами - Польщею і Словаччиною.

За його словами, 21 лютого він обговорив тему Олімпіади разом з президентами цих країн.

"Вони знають наші можливості, ми знаємо їхні можливості. Безсумнівно на старті вони різні. Україна - дещо позаду з точки зору розвитку цієї інфраструктури. З іншого боку, якщо у нас мало що побудоване, це краще, бо треба будувати сучасні споруди, на більш високому рівні. У Польщі та Словаччині подібних споруд теж небагато", - сказав президент.

Янукович розповів, що найближчим часом має намір почати переговори щодо подачі заявки.

Ми почнемо процес переговорів з Міжнародним олімпійським комітетом, і днями я буду говорити з главою українського олімпійського комітету Сергієм Бубкою. А якщо знадобиться, то й з президентом МОК. Я думаю, що ми всі повинні врахувати і підійти до цього питання з розумом і реальними можливостями. Якщо ми це врахуємо, то можемо увійти до складу трьох країн і проводити Олімпійські Ігри 2022 року. Одній Україні буде важко. Я скажу відверто, це великі гроші, гірські райони. Хоча ми маємо такі амбіції, маємо бажання і однозначно ми вирішимо цю проблему, якщо нам випаде така така честь. Головне, що зараз є такий маневр, як говориться, зіграти утрьох", - заявив Віктор Янукович.

Нагадаємо, що вперше про плани поборотися за проведення Зимової Олімпіади в Україні глава держави заявив ще в 2010 році. Змагання планується провести в карпатському регіоні та Львові. Місяць тому президент НОК Сергій Бубка відзначив, що найближчим часом українська сторона впритул почне займатися підготовкою заявки на Олімпіаду-2022.

Зазначимо, що наступні Зимові Ігри пройдуть в 2014 році в російському місті Сочі. !zn

Читайте також:

ЗМІ: Генпрокуратура наклала арешт на землі "Буковеля"

Бубка вважає, що Україна може прийняти зимову Олімпіаду 2022 року

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів