UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна виборола 11 медалей у третій день літньої Паралімпіади-2024

Українці поповнили скарбничку нагород у Парижі.

31 серпня у третій день змагань на літній Паралімпіаді-2024 у Парижі збірна України виграла 11 медалей.

У настільному тенісі бронзу для збірної виграли Віктор Дідух та Ірина Шинкарьова у класі XD17. Потім подвійний подіум у штовханні ядра (клас F12) оформили Володимир Пономаренко та Роман Данилюк, які виграли срібло та бронзу відповідно.

Першу медаль Україні на велотреку приніс Єгор Дементьєв у класі С5. Українець вийшов у фінал гонки переслідування, де програв французу Доріану Фулону.

Також знову велику кількість нагород вибороли плавці. Ярослав Денисенко виграв бронзу на дистанції 100 метрів на спині у класі S12.

Анна Стеценко взяла срібло у плаванні на дистанції 100 метрів у класі S12. Потім українка оновила паралімпійський рекорд та виграла бронзу на дистанції 400 метрів вільним стилем.

Антон Коль до свого срібла додав бронзову медаль на дистанції 50 метрів на спині у класі S1. Подвійний подіум оформили Андрій Трусов (срібло) та Євген Богодайко (бронза) у класі SM7 на дистанції 200 метрів комплексом.

Останню медаль сьогодні Україні принесла Марина Піддубна, яка виграла бронзу на дистанції 50 метрів вільним стилем у класі S11.

Збірна України має в активі 19 нагород – 1 золото, 9 срібних та 9 бронзових медалей. Цей результат дозволяє команді посідати 20-те місце в медальному заліку.

Читайте також: Ветеран війни з Росією дебютував за збірну України на Паралімпіаді-2024

Паралімпіада-2024 у Парижі: всі медалі України.