UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна програла Аргентині та залишила футбольний турнір Олімпіади-2024

Українці не змогли вийти із групи.

У вівторок, 30 липня, у Ліоні на стадіоні "Парк Олімпік Ліонне" у рамках 3-го туру групового етапу футбольного турніру Олімпіади-2024 збірна України зіграла проти команди Аргентини.

Аргентинці на початку поєдинку притиснули українську збірну, проте далі підопічні Ротаня стали частіше переходити в атаки і наприкінці першого тайму команди обмінялися кількома небезпечними моментами.

Українцям потрібна була лише перемога, проте на старті другої половини Фесюн пропустив – Альмада скористався провалом в опорній зоні, простягнув м'яч із центру поля та потужним ударом у дальній кут вразив ворота кіпера донецького "Шахтаря".

Наставник української збірної, як і в матчі з Марокко, спробував врятувати матч виходом Краснопіра та Федора, проте перевернути гру проти зіркових аргентинців нашим олімпійцям не вдалося, а наприкінці Ечеверрі забив і другий м'яч – 0:2.

Україна U-23 – Аргентина U-23 – 0:2

Голи: Альмада, 48, Ечеверрі, 90+1

Україна: Фесюн, Крупський, Таловєріо, Батагов, Мартинюк (Сич, 70), Рубчинський, Михайленко (Очеретько, 59), Криськів, Хлань (Велетень, 78), Брагару (Федор, 59), Сікан (Краснопір, 59).

Аргентина: Рульї, ді Чезаре, Солер (Аміоне, 67), Фернандес (Зенон, 67), Отаменді, Луян, Гондоу (Есе, 58), Медіна, Альмада (Бельтран, 80), Альварес (Ечеверрі, 80), Сімеоне.

Попередження: Рубчинський, Велетень.

Нагадаємо, Україна у першому матчі поступилася Іраку (1:2), а у другому у меншості обіграла Марокко (2:1).

У паралельному поєдинку групи збірна Марокко розгромила Ірак (3:0) і разом із Аргентиною пробилася до чвертьфіналу Олімпіади-2024.

Україна посіла третє місце у квартеті. Це був дебютний виступ України на футбольному турнірі Олімпіади.

Читайте також: Українці на Олімпіаді у Парижі: результати дня 30 липня

Раніше повідомлялося про те, що українського боксера брутально нокаутували на Олімпіаді-2024.