UA / RU
Підтримати ZN.ua

У WBA підтвердили удар Дюбуа Усика нижче пояса

Українець переміг британця.

Всесвітня боксерська асоціація (WBA) прокоментувала перемогу чемпіона у надважкій вазі WBA, WBO, IBO та IBF Олександра Усика (21-0, 14 КО) над Даніелем Дюбуа (19-2, 18 КО).

"Усик показував хороший бокс, покладався на джеб і роботу ніг, щоб домінувати над Дюбуа, який не полегшив йому цей вечір і пішов віч-на-віч з чемпіоном, але, зрештою, не зміг досягти своєї мети. У бою був драматичний момент, коли Дюбуа завдав удару нижче пояса, від якого Усик впав на канвас.

Область, в яку він потрапив, викликала суперечки про законність удару, але рефері прийняв, що удар припав у зону нижче пояса, і дав Усику необхідний час для відновлення, щоб продовжити бій. Отримавши незаконний удар, українець змінив своє ставлення і став діяти трохи агресивніше, щоб зробити два нокдауни в бою та перемогти у дев'ятому раунді", - йдеться у заяві організації.

Нагадаємо, у п'ятому раунді Дюбуа завдав забороненого удару, після чого українець отримав кілька хвилин на відновлення. У результаті Олександр переміг технічним нокаутом у дев'ятому раунді. Британець і представники його команди вимагали реваншу і заявили про те, що суддя мав зафіксувати нокдаун, оскільки удару було завдано за правилами.

Олександр Усик провів свій перший бій після двох перемог над Ентоні Джошуа і зберіг звання об'єднаного чемпіона світу у надважкій вазі. Українець здобув свою першу дострокову перемогу із жовтня 2019 року.

Читайте також: Колишній тренер Усика підтримав удар Дюбуа нижче пояса

Раніше Усик розповів, про що говорив із Дюбуа після бою.