UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Шахтарі" вважають, що для Прем'єр-ліги достатньо 12 команд

Команди можуть зіграти по 32 матчі за сезон, а протистояння лідерів глядачі будуть бачити значно частіше.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін впевнений, що для конкурентноздатності українського чемпіонату, а також його зростання необхідно скоротити кількість команд до 12.

На його погляд, для такого кількісного складу Прем'єр-ліги можна продумати відповідний формат змагань, який би тримав у напрузі вболівальників весь сезон.

"Завжди керуюся правилом, згідно з яким з будь-якої непростої ситуації бажано виходити, стаючи сильнішеим. Уроком минулого чемпіонату, по-моєму, має стати скорочення Прем'єр-ліги до 12 клубів", - заявив Палкін в інтерв'ю виданню "Спорт-Експрес в Україні".

"Турнір стане сильнішим і привабливішим, якщо 12 клубів по суті зіграють в чотири кола. Спочатку - у два кола кожен з кожним, потім - ще по два рази між собою в першій і другій шістках. В результаті отримаємо не 30, як досі, а 32 матчі за сезон, і при цьому провідні клуби "Шахтар", "Дніпро", "Металіст", "Динамо" стануть зустрічатися один з одним вдвічі частіше, ніж зазвичай", - зазначив Палкін.

Нагадаємо, що за результатами сезону-2013/14 Прем'єр-лігу покинула "Таврія" з Сімферополя, а також - ще до фінішу - київський "Арсенал", який припинив своє існування. З першої ліги чемпіонат еліти повинні поповнити донецький "Олімпік", а також "Олександрія". Однак судячи з розвитку ситуації, олександрійці відмовляться від підвищення у класі. Також невідома ситуація з кримськими представниками - "Севастополем" і "Таврією".

Палкін впевнений, що між вищим і першим дивізіоном має відбуватися обмін у вигляді двох команд, одна з яких виходить до Прем'єр-ліги безпосередньо, а друга - грає перехідні матчі з колективом, який фінішував на передостанньому місці. Також, на думку менеджера "гірників", в основі українського футболу повинен стояти масовий другий дивізіон.

Нагадаємо, що за результатами проведеного чемпіонату "Шахтар" вп'яте поспіль завоював чемпіонський титул. !zn

Читайте також:

Легендарний динамівець впевнений, що у Прем'єр-лізі повинно залишитися 16 команд

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

УЄФА рекомендує ФФУ подбати про перенесення матчів єврокубків

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього