UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тренер "Іллічівця" упевнений, що в Маріуполі можна грати матчі Прем'єр-ліги

"Іллічівець" живе і тренується в місті на Азовському морі, однак матчі чемпіонату проводить у гостях. Микола Павлов вважає, що від цього страждають не тільки футболісти, але і вболівальники.

Головний тренер маріупольського "Іллічівця" Микола Павлов вважає, що в місті на Азовському морі можна сміливо проводити матчі чемпіонату української Прем'єр-ліги.

За словами досвідченого наставника, у Маріуполі все спокійно, люди живуть і відпочивають, а безпеку гарантують з допомогою українських солдатів на блокпостах.

"У нас все спокійно у місті: немає ніяких банд-формувань, в місто не заїдеш без детального огляду транспорту і речей, а в самому Маріуполі хороша мирна ситуація з безліччю відпочивальників. У Маріуполі зараз є все, щоб проводити матчі Прем'єр-ліги. Крім того, нещодавно у центрі міста відбувся якийсь грандіозний концерт, тому народу було в кілька разів більше, ніж на матчах "Іллічівця". І нічого - все пройшло мирно і спокійно", - стверджує тренер.

Нагадаємо, що остаточно в штабі АТО повідомили про звільнення Маріуполя від терористичних груп 13 червня.

Павлов впевнений, що Прем'єр-ліга і Федерація футболу України створила прецедент, змусивши маріупольців проводити по суті домашні матчі на полях суперників. Тренер вважає, що тепер, навіть якщо і з'явиться санкція на проведення матчів у Маріуполі, жодна з команд туди не захоче їхати.

"Мені вже відомо, що у четвертому турі теж їдемо на виїзд замість домашнього матчу, тому з "Динамо" грати будемо в Києві. А от як буде з грою проти "Говерли" (шостий тур - прим. авт.), я поки не знаю. Але не сумніваюся, що ужгородці до нас не приїдуть. І вони будуть по-своєму праві, сказавши: "Чому це Луцьк та Одеса відмовилися приїжджати, а ми повинні їхати до Маріуполя?", - вважає Павлов.

"Нам створили дуже важкі умови: ми постійно їдемо грати у гості, при цьому, у нас немає запасного поля, як у інших клубів. Я вважаю, що серед всіх учасників чемпіонату ми знаходимося в найбільш важкій ситуації".

Нагадаємо, що в першому матчі Прем'єр-ліги-2014/15 маріупольці поступилися у Луцьку "Волині" 1:2, а у другий ігровий день зіграли внічию 3:3 з "Чорноморцем" в Одесі. Обидва поєдинки номінально вважалися домашніми для маріупольської команди.

Нагадаємо, ще в кінці сезону-2013/14 у Федерації футболу України заборонили грати матчі футбольних чемпіонатів у неспокійних регіонах, в тому числі й Донецької області. У підсумку, "Шахтар" прийняв рішення проводити домашні матчі у Львові, "Олімпік" - у столиці, а "Металург" провів одну домашню зустріч на "Арені-Львів", а потім переїхав до столиці. Також у Запоріжжі проводить поєдинки Прем'єр-ліги луганська "Зоря".

Павлов наголосив, що у сформованих умовах головне завдання для його команди - зберегти прописку у Прем'єр-лізі. Нагадаємо, що в минулому сезоні маріупольці зайняли 9-ту сходинку турнірної таблиці. !zn

Читайте також:

Голкіпер маріупольського "Іллічівця" відповів сепаратистам: нехай "валять" в Сибір

Тренер "Іллічівця" розповів, чому "Таврії" не повинно бути в Прем'єр-лізі

СБУ затримала в Маріуполі чергового російського найманця