UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимощук обрав гроші замість Батьківщини та батьків - Палкін

У "Шахтарі" однозначно оцінили поведінку легенди клубу.

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін висловився щодо поведінки екс-капітана команди Анатолія Тимощука.

"Я не розумію його, якщо чесно. Його батько зараз перебуває у територіальній обороні на заході України, він підтримує Україну. При цьому Анатолій мовчить.

У той же час Ярослав Ракицький, який грав у "Зеніті", наступного дня після початку війни сказав: "Я більше не гратиму за "Зеніт". Він приєднався до нас і бере участь у благодійних матчах. Це сильна позиція, і я дуже вдячний за те, як він нас підтримав. Неможливо зберігати нейтралітет, ти маєш обрати чийсь бік.

Можете уявити, що він був багаторічним капітаном збірної України? Не має значення, колишній капітан чи чинний - він має бути прикладом для всіх. Який приклад він подає своїм мовчанням про те, що відбувається у його країні? Я не розумію цієї позиції.

Він обрав гроші замість Батьківщини та батьків. Це навіть гірше, ніж ви можете собі уявити. Я абсолютно впевнений, що він міг знайти роботу в іншому місці. У нього великий досвід як гравця та тренера. З його досвідом та досягненнями легко можна знайти нову роботу", - цитує Палкіна Tribuna.com із посиланням на BBC.

Нагадаємо, 43-річний Анатолій Тимощук - уродженець Луцька та легенда збірної України, за яку провів 144 матчі. Він також відомий за своїми виступами за "Волинь", "Шахтар", "Зеніт" та "Баварію". З 2017 року Тимощук працює в пітерському клубі тренером.

Після початку війни екс-футболіст не залишив російського клубу та не підтримав Україну у боротьбі з окупантом.

Читайте також: УАФ позбавила Тимощука всіх титулів та заборонила футбольну діяльність в Україні

Нагадаємо, раніше Ярмоленко розповів про дзвінок Тимощука після початку війни.