UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світоліна і Цуренко вийшли в четверте коло Вімблдону

Ще одна українка пробилася до третього кола.

У п'ятницю, 7 липня, на Вімблдоні відбулися матчі за участю українських тенісисток.

Спочатку Марта Костюк у матчі другого кола пройшла іспанку Паулу Бадосу (№35 WTA) через відмову у другому сеті (6:2, 1:0). У наступному поєдинку Костюк зустрінеться з американкою Медісон Кіз.

Ангеліна Калініна у своєму матчі поступилася представниці Канади Б'янці Андрєєску (№50 WTA) - 2:6, 6:4, 6:7 (7-10). 

Зазначимо, що 21-річна Костюк стала наймолодшою українською тенісисткою, яка доходила до третього раунду на всіх турнірах Великого шлему.

Пізніше у важкому та довгому поєдинку третього кола українка Леся Цуренко зламала опір румунки Анни Богдан – 4:6, 6:3, 7:6 (20-18).

Цуренко здобула перемогу у вирішальному тай-брейку з рахунком 20-18 – це найдовший тай-брейк у жіночому одиночному розряді в історії турнірів Великого шолома. Він тривав 37 хвилин. Леся вперше в кар'єрі вийшла до 1/8 фіналу Вімблдону, де зіграє з третьою ракеткою світу Джессікою Пегулою з США.

Останньою з українок на корт вийшла Еліна Світоліна, яка легко впоралася з американкою Софією Кенін – 7:6, 6:2.

Світоліна втретє у кар'єрі зіграє до 1/8 фіналу Вімблдону. 2019 року вона дійшла до півфіналу змагань. Суперницею українки буде Вікторія Азаренко з Білорусі.

Вімблдон – один із чотирьох турнірів Великого шолома. Змагання Вімблдону відбуваються на кортах англійського Лондона.

Читайте також: Друга ракетка світу з Білорусі відмовилася відповідати на питання про політику на Вімблдоні

Раніше повідомлялося про те, що організатори Вімблдону-2023 пожертвують гроші Україні та покриють усі витрати українських тенісистів.