UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суркіс вважає, що судді в Україні "втратили сором і совість"

Президент "Динамо" розповів, що його команді стало важко грати проти суперника і суддів.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс в ефірі передачі "Профутбол" розкритикував дії українських арбітрів, зазначивши, що він не має наміру мовчати, а при потребі готовий шукати істину у зарубіжних інстанціях.

"Зараз добре судять? Та вони втратили сором і совість. Взагалі перестали всього в цьому житті боятися. Якщо зараз Колліна (куратор українських арбітрів Федерації футболу - прим. авт.) Україну покине, то у нас буде беззаконня. У чому Колліну точно не можемо звинуватити, що він бере хабар. Це вже точно. Я знаю, що він робить все можливе, щоб ці наші судді судили краще. Але якщо сьогодні над ними нікого не буде і будуть ті люди, які сьогодні і так спостерігають...", - заявив Суркіс.

Суркіс навів кілька прикладів, зокрема, матч першого туру чемпіонату Прем'єр-ліги, в якому кияни зіграли внічию з "Волинню", а суддя матчу Олександр Іванов, на офіційну думку П'єрлуїджі Колліни, помилково не поставив пенальті у ворота лучан.

"Ми граємо з "Шахтарем" у Києві. Інспектор матчу знаєте хто? Василь Мельничук, що очолює суддівський комітет. Ми граємо через два тури в Харкові вирішальну гру за друге місце. Хто інспектор матчу? Мельничук! Ми граємо гру четвертого туру, де нічого не вирішується. Хто інспектор матчу? Василь Мельничук! Нехай скажуть мені, він один сьогодні? Більше інспекторів немає? Якщо Колліни не буде, будуть вбивати, як у матчі з "Волинню", і пенальті ставити не будуть. Вони будуть судити за своїми правилами", - обурюється президент "Динамо".

Керівник київського клубу обіцяє, що не буде мовчати, а має намір діяти, щоб захистити свою команду.

"Повірте, ми на таких суддів знайдемо управу. Є вищі організації, куди плівки можна послати і викликати західних експертів. Ви думаєте, що я буду вкладати в команду по 100 мільйонів, і буду мовчати? Я мовчати не буду", - пообіцяв Суркіс.

"Те, що вони розповідали 10 років про конфлікт інтересів, вже все. Він закінчився! Вони 8 років були чемпіонами, але не більше. Свавілля на футбольному полі не повинно бути. Якщо є пенальті в наші ворота, нехай ставлять. Якщо є пенальті у ворота супротивників, нехай теж ставлять. Філософія "не дав туди, не дам туди". Навіщо це? Навіщо у футбол гроші вкладати?", - запитує Суркіс.

Зазначимо, що, згідно з матеріалом ua-football.com, у ворота "Шахтаря" у матчах українського чемпіонату не призначалися 11-метрові штрафні удари протягом п'яти (!) сезонів. Востаннє суперники "гірників" пробивали пенальті 19 квітня 2008 року - Олексій Годін із запорізького "Металурга". !zn

Читайте також:

Легенда "Динамо" 70-х Стефан Решко знає, які українські команди "вбивають" і захищають

Блохіна суддівство Швецова "не вразило", а Луческу назвав його "прекрасним"

"Таврію" позбавили трьох очок через колишнього тренера Семена Альтмана

Євген Хачеріді отримав офіційне запрошення перейти в "Шахтар"