UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суркіс пояснив, чому не звільнив Блохіна після перших невдач його "Динамо"

Динамівський бос зробив кілька цікавих заяв, згідно з якими можна зробити певні висновки щодо подальшої долі тренерського штабу команди.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розповів чому він не став звільняти головного тренера Олега Блохіна після того, як команда посіла третє місце у чемпіонаті-2012/13 та видала найгірший в історії старт у наступному сезоні.

За його словами, головною причиною таких дій були особливості контракту Олега Блохіна, який було підписано в кінці вересня 2012 року.

"У нього чітко прописано у контракті, що в перший рік я Блохіна не міг зняти, навіть якщо б він скрізь вилетів", - пояснив Суркіс в інтерв'ю одному з телеканалів.

Однак при цьому динамівський бос зауважив, що і згодом він вирішив не розривати контракт із Блохіним, адже бачив, що цей фахівець як ніхто інший хвилювався за долю "Динамо".

"У вересні я його міг зняти навіть без всякої компенсації. Але якщо б навіть компенсація була, то я б знайшов ще 3-4 мільйони, щоб з Олегом Володимировичем попрощатися", - розповів Суркіс, натякаючи на своє досить порядне ставлення до фахівця.

Президент "Динамо" підтвердив сказане напередодні після перемоги киян над "Рапідом" 3:1 у груповому турнірі Лізі Європи і вихід до 1/16 фіналу змагань: він обговорить долю Блохіна 16 грудня у дружній бесіді.

"Потрібно з'ясувати, чи є у нього сили і фізичні можливості, адже він віддається команді і спалює себе без залишку. Я не кажу, що Блохін залишається, адже у мене буде дуже багато до нього питань. Повірте мені, я чекав і терпів, зціпивши зуби. Скажу відверто, він зараз команду залишає в нормальному стані: друге місце в чемпіонаті, і є можливість боротися за перше, пройшовши далі в Лігу Європи. Все чесно і порядно. Якщо є здоров'я і сили працювати далі - працюй, якщо ні, то тут вже нічого не зробиш", - розповів Суркіс.

Нагадаємо, що у чемпіонаті Прем'єр-ліги, незважаючи на складнощі у серпні-листопаді і низку непередбачених поразок, "Динамо" пішло на зимову перерву на другому місці у турнірній таблиці, відстаючи від "Шахтаря" на 5 очок.

Втім, раніше одне з українських видань повідомило, посилаючись на власні джерела, що Блохін піде у відставку навіть незважаючи на локальний успіх в ЧУ і вихід до плей-офф Ліги Європи.

Відзначимо, що 16 грудня також стане відомо, з якою з команд "Динамо" зіграє в 1/16 фіналу Ліги Європи у лютому 2014 року. !zn

Читайте також:

Блохін запропонував журналістам повідомити про його відставку

Ярмоленка знову було відзначено експертами УЄФА

Леоненко припустив, що незабаром у "Динамо" не буде "не тільки Блохіна, але і Суркіса"

Сьомін вимагає від "Динамо" компенсацію за звільнення