UA / RU
Підтримати ZN.ua

Статистика стверджує: Мессі підвищує результативність "Барси" на 25 відсотків

Поки суперфутболіст відновлюється після травми, цікавий статистичний факт помітили журналісти.

Результативність "Барселони" має сильну залежність від наявності на футбольному полі Ліонеля Мессі, інформує football.ua.

Починаючи з сезону 2004/05, коли Мессі почав грати за першу команду "Барселони", каталонці в середньому забивають 2,5 гола за гру, коли геніальний аргентинець присутній на полі. Якщо ж Мессі не грає, середній показник результативності блаугранас падає до двох голів за гру. Немає Мессі - немає півгола.

Шляхом нехитрих підрахунків можна визначити, що 25-річний чотириразовий володар Золотого м'яча підвищує результативність своєї команди на 25 відсотків.

Нагадаємо, що зараз Лео відновлюється після травми, отриманої в матчі 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів проти ПСЖ, а у матчі-відповіді з французьким клубом вихід на поле аргентинця на заміну призвів до взяття воріт суперника через 9 хвилин. Втім, слід зазначити, що матч прімери проти "Сарагоси" Мессі хоч і пропустив, але "Барселона" упевнено обіграла опонента на виїзді 3:0.

Ліонель Мессі став найкращим бомбардиром в історії "Барселони" у 24 роки і вже подолав межу у 300 голів у всіх турнірах. В кінці 2012-го йому підкорилося досягнення в 92 голи за календарний рік.

Нагадаємо, що в нинішньому сезоні Мессі може завоювати свій черговий титул в чемпіонаті Іспанії, а також в Лізі Чемпіонів. !zn

Читайте також:

У "Барселоні" аплодують Мессі за бажання зіграти "через не можу"

Іспанія і Німеччина змагатимуться у півфіналах Ліги Чемпіонів

У "Баварії" назвали майбутню зустріч з "Барселоною" приємною

Мессі зумів обійти японського супер робота-воротаря