UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Сталь" стала учасником Прем'єр-ліги

Виконком ФФУ проголосував за "торжество спортивного принципу", а "Іллічівець" збирається в Лозанну.

Виконком Федерації футболу України проголосував за те, щоб збанкрутілий донецький "Металург" в наступному сезоні Прем'єр-ліги замінила дніпродзержинська "Сталь", яка в минулому сезоні посіла друге місце в Першій лізі. За таке рішення проголосувало 29 членів виконкому, сім представників віддали голос за "Іллічівець", один утримався.

"Більше 2/3 членів виконкому взяли участь в онлайн-голосуванні, яке було абсолютно легітимним. Отримано всі факсові відповіді від учасників голосування, протокол оформлений і підписаний, ми можемо говорити про те, що дніпродзержинська "Сталь" є учасником Прем'єр-Ліги, - сказав віце-президент ФФУ Ігор Кочетов в інтерв'ю телеканалу "Футбол 1", - Та більшість, яка голосувала за цей клуб, думаю, керувалась в першу чергу спортивним принципом, який в останні кілька років у силу різних обставин був нівельований. Члени виконкому реалізували своє право, яке їм було надано, раз Прем'єр-Ліга не змогла зібрати кворум і прийняти рішення".

Маріупольський "Іллічівець", який вилетів з УПЛ, буде грати в Першій лізі. Проте маріупольці не згодні з рішенням ФФУ і можуть піти в Спортивний арбітражний суд Лозанни. Голова правління "Іллічівця" Сергій Бендерський напередодні заявив наступне: "Якщо наші законні і обґрунтовані прохання не будуть задоволені, ми будемо змушені згідно з регламентом ФФУ продовжити юридичний розгляд справи у вищих інстанціях - КДК, апеляційний комітет, Лозанна. При необхідності будемо судитися".

Кочетов вважає, що маріупольці повинні змиритися з рішенням виконкому: "Ставити певні ультиматуми виконкому ФФУ, я вважаю, недоречно. Я б на їх місці сконцентрувався на підготовці футболістів, щоб увійти до складу учасників УПЛ в наступному році. Рішення прийнято, чемпіонат починається. Звичайно, оскаржувати це рішення "Іллічівцю" ніхто не забороняє, але, вважаю, що маріупольці повинні погодитися з досить переконливою перемогою "Сталі" на голосуванні і торжеством спортивного принципу".

В новому чемпіонаті "Сталь" стартує 19 липня домашнім матчем проти "Динамо". Нагадаємо, ще до голосування ФФУ дніпродзержинці розпочали друк афіш до матчу першого туру.