UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спортивні федерації України та НОК погодили звернення до МОК із закликом продовжити усунення росіян та білорусів

Підписи поставили усі федерації.

Українські федерації з олімпійських видів спорту та НОК України погодили текст звернення до Міжнародного олімпійського комітету щодо можливого повернення спортсменів з Росії та Білорусі у світовий спорт.

Про це повідомляє Tribuna.com.

У листі наголошується, що "запровадження санкцій проти порушників Олімпійського міжнародного спортивного порядку є справедливим обмеженням прав атлетів". Усунення може бути зняте лише після завершення війни Росії за підтримки Білорусі проти України.

"Спортсмени цих країн – яскравий приклад, як за умовчанням політика прилаштовується до вибіркових ситуацій: влада одночасно фінансує участь у змаганнях та витрати на військову зброю, а більшість членів олімпійських збірних мають окрім спортивних досягнень ще й військові звання.

Враховуючи вищесказане, ми дотримуємося позиції, доки триває російська збройна агресія, ми не бачимо можливості повернення російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання.

Просимо підтримати нашу позицію та залишити в силі рекомендацію Виконкому Міжнародного олімпійського комітету від 28 лютого 2022 року щодо недопуску спортсменів із Росії та Білорусі до міжнародних змагань до завершення збройної агресії в Україні".

Підписи під листом поставили представники усіх видів спорту.

Читайте також: Російські члени МОК потрапили під санкції РНБО

Раніше повідомлялося про те, що Африка слідом за Азією дала росіянам зелене світло на виступ на Олімпіаді-2024 у Парижі.