UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слогани "Слава Україні і" Героям слава "затверджені футбольними символами України

Таке рішення прийняв Виконком УАФ.

Президент УАФ Андрій Павелко повідомив про те, що гаслам "Слава Україні" і "Героям Слава" надано статус офіційних футбольних символів України.

"Виконком УАФ одноголосно підтримав мою пропозицію і затвердив футбольні символи України. Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді тризуба з написом - Ukraine, на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і матчах національної збірної може використовуватися великий герб - карта України з тризубом в центрі.

Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус слоганів "Слава Україні" і "Героям слава", які вже багато років є привітанням для мільйонів наших уболівальників не тільки в Україні, а й в усьому світі. Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об'єднав усіх українців з різних регіонів нашої країни, і наших земляків з інших країн і континентів ", - написав Павелко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, УЄФА після звернення з боку керівництва російського футболу переглянув дизайн форми збірної України на Євро-2020 і вирішив прибрати напис "Героям слава". При цьому контури України з Кримом і "Слава Україні" на екіпіровці залишаться.

Читайте також: Путін назвав форму збірної України зневагою "волею" кримчан

В УЄФА вже пояснили рішення прибрати напис "Героям слава" з форми збірної України.

Підписуйтесь на телеграм-канал ZN.UA про Євро-2020 .