UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шевченко впевнений, що збірній України доведеться грати у стикових матчах

Колишній капітан національної команди, один із найкращих українських футболістів усіх часів припустив, що його колишні партнери завершать відбірковий турнір ЧС-2014 на другому місці.

Колишній капітан збірної України Андрій Шевченко, який завершив кар'єру футболіста після фінішу Євро-2012, впевнений, що його колишній команді доведеться зіграти у стикових матчах у відбірковому турнірі ЧС-2014.

На думку Шевченка, українці наберуть три очки у Сан-Марино, а Англія не буде втрачати свій шанс на перемогу у групі Н і візьме гору над Польщею.

"На 99,9 відсотка Україна гарантувала собі як мінімум друге місце у групі і плей-офф за вихід на ЧС", - вважає Андрій.

"Хотілося б побажати команді вдалого жеребкування плей-офф. Втім, поки що про нього думати рано. Давайте дочекаємося, як зіграють Англія і Польща. Можливо, збірна пройде до Бразилії з першого місця", - припустив Шевченко.

Зазначимо, що у випадку, якщо Англія втратить очки у поєдинку з поляками, який відбудеться 15 жовтня, українці зуміють фінішувати на першому місці і відразу ж забезпечити собі участь у чемпіонаті світу-2014.

Колишній капітан збірної вважає, що у "синьо-жовтих" був хороший відбірковий турнір, у чому є значна заслуга головного тренера Михайла Фоменка.

"Чи диво це? Ні, тому що чудес у футболі не буває. Але хто міг подумати, що так станеться, після невдалого старту відбору? Мої вітання команді Михайла Фоменка, уболівальникам", - зазначив Шевченко.

Нагадаємо, що після досить хорошого результату збірної у відборі, коли підопічні тоді ще Олега Блохіна зіграли на виїзді внічию з Англією 1:1, українці поступилися Чорногорії 0:1 і не зуміли взяти здавалося б "чергові" три очки на виїзді з Молдовою. Однак після призначення на тренерський пост Михайла Фоменка українці здобули 5 перемог у шести матчах, втративши при цьому лише два бали у поєдинку з Англією. Безпрограшна серія Фоменка триває вже 9 ігор.

Примітно, що після серії невдач збірної і відходу Блохіна на тренерську роботу у "Динамо" Шевченко відмовився від пропозиції очолити "синьо-жовтих", зазначивши, що у нього немає тренерського досвіду. Наразі Шевченко проходить навчання на тренерських курсах у Федерації футболу України.

Нагадаємо, що матч Сан-Марино-Україна відбудеться 15 листопада о 22:00. !zn

Читайте також:

Фоменко вже не вірить, що Україна вийде на ЧС з першого місця

Тренер збірної Англії вважає, що Україна заслуговує на те, щоб грати на чемпіонаті світу

Андрій Шевченко визначився з майбутнім - він стане футбольним тренером

Ім'ям Андрія Шевченка назвуть одну зі станцій метро в Лондоні