UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Шахтар" у видовищному матчі програв "Олександрії" в УПЛ

"Гірники" забили два голи, але не втримали перевагу.

У четвертому турі української Прем'єр-ліги донецький "Шахтар" у гостях зустрічався з "Олександрією".

Матч завершився несподіваною перемогою господарів поля з рахунком 4:3.

До 25-ї хвилини донеччани вели з рахунком 2:0. Спочатку Шабанов випадково відправив м'яч у власні ворота головою після подачі з флангу, після чого Криськів з гострого кута пробив над воротарем.

Однак ще до перерви олександрійці змогли відігратися. Відставання в рахунку скоротив Філіппов, який перехопив пас на воротаря та відправив м'яч у порожні ворота. Після цього Калюжний наважився на дальній удар та відправив м'яч у дальню дев'ятку – 2:2.

На старті другого тайму Бондар зіграв рукою, а Філіппов реалізував пенальті. На 57-й хвилині форвард "Олександрії" пройшов до воріт "Шахтаря" з центру поля та переграв голкіпера, оформивши хет-трик. Чемпіону України вдалося лише скоротити відставання до мінімуму у компенсований час зусиллями Педріньйо.

"Олександрія" – "Шахтар" – 4:3

Голи: Філіппов, 37, 48 (з пенальті), 57, Калюжний, 42 - Шабанов, 16, Криськів, 25, Педріньйо да Сілва, 90+5

"Олександрія": Єрмаков, Кравченко (Кампуш, 68), Копина (Скорко, 81), Шабанов, Мартинюк, Ковалець (Мишньов, 60), Калюжний, Шостак (Ващенко, 46), Безерра, Філіппов, Шулянський

"Шахтар": Різник, Конопля (Вінісіус, 78), Бондар, Матвієнко (Франьїч, 64), Азаров (Егіналду, 64), Криськів, Бондаренко (Невертон, 63), Педріньйо да Сілва, Судаков, Кевін, Сікан (Траоре, 63)

Попередження: Ващенко – Матвієнко

Відеоогляд матчу

"Шахтар" зазнав другої поразки при двох перемогах у новому сезоні. "Олександрія" Руслана Ротаня здобула три перемоги у трьох матчах УПЛ.

Читайте також: "Шахтар" мінімально обіграв дебютанта УПЛ

Раніше повідомлялося про те, що колишній головний тренер "Шахтаря" повернувся до України та очолив клуб Першої ліги.