UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Шахтар" придбав квартиру для сім'ї дівчини, яка втратила ноги внаслідок ракетного удару РФ

У гостях у сім'ї побував капітан команди Тарас Степаненко.

Донецький "Шахтар" придбав квартиру для сім'ї 13-річної дівчини Яни Степаненко, яка внаслідок ракетного удару Росії втратила обидві ноги.

Про це повідомив офіційний сайт клубу.

РФ завдала ракетного удару по вокзалу у Краматорську у квітні 2022 року. Після відновлення Яна отримала спортивні протези та навіть виступила на Бостонському марафоні цього року.

На новосілля до родини Яни у трикімнатну квартиру у Львові прийшов капітан "Шахтаря" Тарас Степаненко.

Футболіст подарував родині шарф "Шахтаря", який воїни ЗСУ взяли в одному з будинків Нью-Йорка, звідки родом Яна та її близькі.

"На долю цієї родини випали важкі випробування, але вона не зламалася і не здалася. Яна захоплюється бігом і на протезах пробігла 5 км на марафоні в Бостоні – це дуже круто! Вона та її сім'я – великі молодці. Думаю, їй вдасться здолати ще не один марафон.

Було дуже приємно погостювати в них, поговорити. Відчув себе як удома. Дуже дружня та затишна атмосфера. Приємно бачити, що вони посміхаються та радіють життю. Це дуже сильні люди", – наголосив Тарас Степаненко.

"Потроху звикаємо до нової квартири. Приємно усвідомлювати, що ти не на зйомному житлі, не в гуртожитку, а дійсно у власній домівці. Діти радіють, що в них є власні кімнати. Ми дуже вдячні футбольному клубу "Шахтар" за те, що тепер маємо своє житло, що нам не потрібно більше нікуди переїжджати.

Діти щасливі – щаслива і я. І завжди чекаємо футболістів "Шахтаря" до нас у гості!", – сказала мама Наталія Степаненко.

Читайте також: Матч "Шахтаря" в УПЛ не був дограний через тривалу повітряну тривогу

Раніше повідомлялося, що ветеран війни з Росією дебютував за збірну України на Паралімпіаді-2024.