UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще один український боксер побореться за титул чемпіона світу

Українець Ісмаїл Сіллах отримав можливість завоювати чемпіонський пояс у поєдинку з сильним росіянином Сергієм Ковальовим.

Український боксер Ісмаїл Сіллах, який виступає у напівважкому дивізіоні, підписав контракт на чемпіонський бій з росіянином Сергієм Ковальовим, який володіє титулом за версією WBO. Поєдинок відбудеться 30 листопада у канадському Квебеку.

Таким чином, слідом за Василем Ломаченком, який може провести свій чемпіонський бій у січні, Сіллах може стати ще одним чемпіоном світу. Для Сіллаха - це перше серйозне випробування.

Відзначимо, що у кар'єрі Сіллаха 22 матчі, 17 перемог нокаутом і одна поразка. У Ковальова боксерський рекорд трохи кращий - 22 перемоги (з них 20 нокаутом) і одна нічия.

"Часу на підготовку вистачає, тому буду готовий на всі сто відсотків", - прокоментував майбутній бій Сіллах.

"Не буде ніяких насмішок і образ на адресу суперника: нехай цим займаються глядачі, які завжди все знають, "хто кого порве", хто з боксерів "який", а хто "ніякий". Сергію та його команді величезний респект, побачимося на барикадах", - резюмував претендент.

Нагадаємо, востаннє Сіллах виходив у ринг 25 серпня - у Донецьку під час боксерського вечора Boxing Show XIV від Union Boxing Promotion на "Донбас Арені" він без проблем здолав росіянина Костянтина Пітернова у 10-раундовому рейтинговому бою. Команда росіянина прийняла рішення капітулювати між 6 і 7 раундами. Всього у 2013 році Сіллах здобув 4 перемоги у 4 матчах.

Єдина поразка Сіллаха була у квітні 2012 року, коли він поступився нокаутом росіянину Денису Грачову - у 8 раунді 10-раундового поєдинку. Тоді ту невдачу багато спеціалістів визнали дійсно несподіваною, адже протягом всього часу Сіллах володів ініціативою, боксуючи за своїм сценарієм. Однак в один з моментів одноманітний Грачов зловив суперника ударом з середньої дистанції, і, загнавши у кут, нокаутував українця.

Зазначимо, що у своїй любительській кар'єрі Сіллах вважався лідером збірної України, вигравав срібло ЧС-2005 та ЧЄ-2006 (у категорії до 75 кг, 81 кг), був реальним претендентом на нагороди Олімпіади у Пекіні, проте реалізувати себе повною мірою Сіллаху завадила допінгова історія. Напередодні Пекіна він був спочатку звинувачений у вживанні заборонених препаратів, а потім дискваліфікований на два роки. Боксер із Маріуполя не став чекати закінчення дії свого покарання, а перейшов у профі. !zn

Читайте також:

Українці невдало стартували на чемпіонаті світу з боксу

Чемпіонський бій Ломаченка під загрозою зриву

На юнацькому чемпіонаті світу з боксу у Києві українці завоювали п'ять медалей

Кличко пообіцяв Олександру Усику поступове сходження на вершину світового боксу