UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саленко не вважає, що збірна України зможе повторити його досягнення з Камеруном

Колишній форвард збірної Росії, який забив у ворота Камеруну на чемпіонаті світу п'ять голів, не думає, що українські футболісти зможуть проявити таку ж результативність.

Олег Саленко, якому підкорилося унікальне досягнення - п'ять голів в одному матчі чемпіонату світу, не думає, що українській команді в майбутньому товариському матчі з Камеруном вдасться показати високу результативність.

"Зараз у команді великий дефіцит форвардів - в основному забивають ті, хто грає під нападником. А така висока результативність - прерогатива яскраво вираженого гравця вістря атаки", - вважає колишній нападник київського "Динамо" і збірної Росії.

Втім, на думку Саленка, сучасному футболу не властива підвищена результативність - швидше прагматизм.

"Все залежить від того, як складаються події на полі. Зараз команди в основному забивають один-два голи і заспокоюються. Футболісти заводяться лише в тому випадку, коли поступаються в рахунку і необхідно відіграватися".

Нагадаємо, що збірна України зіграє товариський матч з Камеруном 2 червня на НСК "Олімпійський" у Києві в рамках підготовки до поєдинку відбірного циклу до чемпіонату світу-2014 з Чорногорією. Саленко вважає Камерун гарним спарингом перед відповідальною зустріччю.

"Камерунські футболісти демонструють універсалізм, сучасне мислення. І це при відмінних фізичних даних", - вважає Саленко.

"Думаю, це чудовий суперник. Найголовніше - африканці точно будуть атакувати, і це стане хорошою перевіркою для нашого захисту. Впевнений, що глядачі стануть свідками відкритого футболу. Вважаю, що камерунців не можна залишати без нагляду, адже всі африканські команди атлетичні і прекрасно використовують вільний простір".

Відзначимо, що головний тренер збірної України Михайло Фоменко запросив на збір перед двома матчами 29 футболістів, двоє з яких - Марко Девіч і Віталій Мандзюк - вибули з команди через травми. Втім, на їхнє місце Фоменко покликав Олександра Ковпака і Дениса Дедечка.

Саленко зазначив, що безсумнівно прийде на стадіон, щоб підтримати українську збірну.

"Стану для нашої збірної дванадцятим гравцем: потрібно нагадати українським футболістам, що камерунцям можна забивати і по п'ять голів...", - жартома зазначив колишній бомбардир. !zn

Читайте також:

Фоменко вважає, що матч з Камеруном - хороша перевірка перед Чорногорією

Бразилець Едмар зізнався, що щасливий грати за збірну України

Збірна України двічі зіграє з командою Кріштіану Роналду