UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росію позбавили права проведення чемпіонату світу з хокею

Ще один удар по спорту у РФ.

Росію позбавили права проведення чемпіонату світу з хокею 2023, повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації хокею.

Рішення про скасування заходу було ухвалено на останньому засіданні Ради IIHF, яке відбулося у вівторок, 26 квітня, у Цюріху, Швейцарія.

"Дбаючи про безпеку та благополуччя всіх гравців, офіційних осіб, ЗМІ та вболівальників, Рада IIHF прийняла рішення відкликати права на проведення чемпіонату світу з хокею 2023 року в Росії відповідно до положення IIHF № 9.

Рішення про перенесення заходу було прийнято в першу чергу з міркувань безпеки та благополуччя всіх гравців, офіційних осіб, ЗМІ та вболівальників. Рада висловила серйозне занепокоєння щодо безпеки пересування гравців та офіційних осіб до Росії, з країни та всередині країни", - йдеться у заяві.

Турнір мав пройти у Санкт-Петербурзі з 5 по 21 травня 2023 року. Нового господаря чемпіонату світу буде затверджено під час щорічного конгресу IIHF 2022 року в Тампере (Фінляндія).

Нагадаємо, 24 лютого президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

Після цього російський спорт почав занурюватися у повну ізоляцію. Фактично не залишилося федерацій, які виключили росіян зі своїх змагань.

Читайте також: Спортивні санкції проти РФ та Білорусі: як вторгнення в Україну веде агресорів до ізоляції

Раніше повідомлялося про те, що у Росії забрали фінал Ліги чемпіонів.