UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент ФІФА Інфантіно замішаний у скандалі з панамськими офшорами

Ім'я нового керівника органу управління світового футболу було виявлено у скандальних документах про фінансові операції.

Президент Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно причетний до фінансових операцій через панамські офшори і співпрацював з особами, які є учасниками корупційного скандалу в ФІФА. Таку інформацію опублікував The Guardian.

Міжнародний консорціум журналістів, який займається панамськими документами, виявив прізвище Інфантіно в ряді угод з офшорними компаніями часів роботи швейцарця на посаді генерального секретаря УЄФА. При цьому мова йде про грошові операції з участю осіб, які вже покарані за корупційну діяльність у ФІФА.

Одним з фактів є підписання контракту на 111 тисяч доларів, за яким компанія "Cross Trading" купила права на трансляцію матчів Ліги чемпіонів в Еквадорі, а потім цей актив був перепроданий за 311 тисяч доларів. В УЄФА при цьому заявили, що операція була оформлена після публічного аукціону.

Читайте також: Обама прокоментував скандал із панамськими офшорами

Нагадаємо, Інфантіно був обраний новим президентом ФІФА 26 лютого після відсторонення на шість років від футбольної діяльності Зеппа Блаттера.