UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент ФФУ Коньков запевнив: український чемпіонат не буде "частиною чогось"

Незважаючи на інтерес українських вболівальників до матчів Об'єднаного турніру за участю "Динамо" і "Шахтаря", голова Федерації футболу України, як і раніше, виступає проти ідеї проведення спільного чемпіонату з Росією.

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков, незважаючи на досить високий інтерес українських вболівальників до протистояння з російськими клубами у рамках передсезонного турніру, виступає проти проведення спільного чемпіонату з Росією.

"З приводу Об'єднаного чемпіонату двох країн наша позиція залишається незмінною: ми як і раніше проти його створення у зв'язку з тим, що наш національний чемпіонат надто цінний і дуже значущий як для нашої федерації, так і для країни в цілому, - сказав Коньков в інтерв'ю "Спорт-Експресу".

"Тому український чемпіонат не буде частиною чогось", - підкреслив Коньков.

Нагадаємо, що раніше глава ФФУ виступав категорично проти ідеї Об'єднаного чемпіонату, яка була запропонована і в даний час активно розробляється російським оргкомітетом. Втім не додалося аргументів "за" у Конькова і після декількох матчів Об'єднаного турніру, в яких українські команди виглядали деколи краще за росіян.

"Що стосується Об'єднаного турніру, то у кожного клубу, бере він участь в цьому змаганні чи ні, основне завдання на даному етапі - максимально якісно підготуватися до майбутнього сезону. Яким чином команди будуть його вирішувати, для федерації абсолютно неважливо. Для мене, як президента федерації, важливо, щоб українські клуби мали можливості для хорошої підготовки до чемпіонату, і я буду тільки радий, якщо вони у міжсезоння будуть підбирати з кожним роком все більш сильних спаринг-партнерів. Більше того, буду щиро радий, якщо в цей період будуть проводитися турніри, беручи участь в яких, клуби зможуть, окрім підготовки до сезону, ще й заробити грошей. Тому федерація буде завжди підтримувати подібного роду турніри, які спрямовані на розвиток внутрішнього національного футболу і не порушують цілісності українського чемпіонату", - сказав Коньков.

Нагадаємо, що 6 червня в рамках Об'єднаного турніру у Донецьку зіграють "Шахтар" і "Зеніт", а на наступний день "Динамо" прийме "Спартак" на НСК "Олімпійський". Напередодні останнього туру у таблиці змагань лідирує київська команда з 7-ма очками. Для перемоги у турнірі киянам необхідно домогтися нічиєї зі спартаківцями. !zn

Читайте також:

Збірна України вривається в 30-ку кращих команд світу за версією ФІФА

Календар чемпіонату УПЛ-2013/14: "Шахтар" і "Динамо" зіграють вже в четвертому турі

Газзаєв обіцяє ФФУ до 50 млн євро на рік відрахувань від об'єднаного чемпіонату