UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-ліга ще до старту сезону не дорахувалася одного з новачків

ФК "Олександрія", що посіла друге місце в чемпіонаті першої ліги і здобула право підвищитися у класі, відмовилася від участі у змаганнях елітного українського дивізіону.

ФК "Олександрія" другій рік поспіль відмовляється від права підвищитися у класі і вийти у Прем'єр-лігу України.

Клуб із Кіровоградської області грав в елітному українському дивізіоні - на початку "нульових" і в першості-2011/12, однак особливих успіхів не здобув. У нинішньому сезоні "жовто-зелено-чорні" стали срібними призерами чемпіонату першої ліги, фінішувавши слідом за донецьким "Олімпіком". Підопічні Володимира Шарана випередили у напруженій боротьбі алчевську "Сталь".

Проте на нагородженні у київському Будинку футболу президент клубу Сергій Кузьменко буквально шокував присутніх, заявивши, що його команда не буде грати у Прем'єр-лізі в наступному сезоні.

"У минулому році ми в непростому сезоні отримали бронзу. Сьогодні - срібло. Це важливий крок для нашої команди. Я вірю, що в наступному році обов'язково завоюємо золоті медалі чемпіонату. Ми це зробимо", - сказав Кузьменко.

"Сьогодні немає жодних гарантій, - навколо виклики та ризики. І компанії, які фінансують олександрійський футбол, теж потрапляють під ці ризики", - наводить слова президента клубу www.alsport.com.ua.

При цьому Кузьменко підкреслив, що якщо від ФФУ надійде пропозиція розглянути можливість підвищення "Олександрії", інвестори згодні обговорити ситуацію знову, адже поки офіційних документів в клубі не отримували.

"Нам пропозиції від Федерації футболу України ще навіть не надходило. Якщо вона буде - ми ще раз порадимося з футболістами, тренерами, інвесторами і дамо публічну відповідь", - заявив президент.

Нагадаємо, що в минулому сезоні через відмову алчевської "Сталі" підвищуватися у класі, у ФФУ такий шанс надали "Олександрії", однак команда не скористалася ним.

Низка українських ЗМІ повідомляє, що у Прем'єр-лізі-2014/15 залишиться 14 команд - через відхід кримських клубів, і відмову першолігових колективів в елітному дивізіоні.

Відзначимо, що поки у Федерації футболу України ніяк не коментували ситуацію з наступним сезоном у Прем'єр-лізі. !zn

Читайте також:

Легендарний динамівець впевнений, що у Прем'єр-лізі повинно залишитися 16 команд

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

УЄФА рекомендує ФФУ подбати про перенесення матчів єврокубків

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього