UA / RU
Підтримати ZN.ua

Півзахисник "Шахтаря" Фред дискваліфікований до липня 2017 року

Бразилець знову не зможе виходити на поле.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) домоглося продовження терміну дискваліфікації півзахисника "Шахтаря" Фреда за вживання допінгу до липня 2017 року. Інформацію в ефірі телеканалу "Футбол 1" підтвердив генеральний директор "гірників" Сергій Палкін.

"WADA оскаржила рішення КОМНЕБОЛ і зажадала дворічної дискваліфікації. Справа могла закінчитися в Лозанні, але в останній момент сторони домовилися без суду.

Було дуже багато дискусій та переговорних процесів між юристами Фреда, WADA і КОМНЕБОЛА. Ось-ось повинно було відбутися засідання CAS, на якому повинні були прийняти остаточне рішення, але юристи Фреда і WADA прийшли до обопільної згоди і дискваліфікації футболіста на два роки, але це рішення буде діяти з липня 2015 року. Таким чином, він дискваліфікований до липня 2017 року", - сказав Палкін.

Гравець вже повернувся на батьківщину в Бразилію, де і буде підтримувати форму, так як знаходитися в клубі йому не можна.

Фред попався на допінгу в 2015-му році, здавши аналіз під час виступів за збірну Бразилії на Кубку Америки. Повторна допінг-проба футболіста також підтвердила наявність в крові забороненого гідрохлоротіазиду.

24-річний бразилець відбував дискваліфікацію з грудня 2015-го до 27 червня минулого року, а покарання поширювалося на всі турніри.

В поточному сезоні Фред провів за "Шахтар" 29 матчів, в яких забив 4 голи і віддав 4 результативні передачі.

Читайте також: "Шахтар" продовжив контракт з півзахисником Фредом

Нагадаємо, влітку минулого року футболіст підписав з "гірниками" новий контракт.