UA / RU
Підтримати ZN.ua

Організатори міжнародних велоперегонів у Києві звинувачують міську владу у зриві заходу

23 травня велолюбителі і спортсмени будуть пікетувати київську міськадміністрацію, вимагаючи припинити вести "антивелополітику".

Організатори міжнародних велоперегонів Race Horizon Park-2014, які проводять з 2012 рокув останній вікенд травня (який за традицією збігається з Днем Києва), повідомили про можливий зрив змагань з провини київської міської адміністрації.

Проблемна ситуація виникла після того, як глава Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Олена Фіданян відмовилася підписувати документи, які фактично дозволяють проведення заходу. За словами представників велоперегонів, чиновниця керувалася суто внутрішніми переконаннями, що "українцям не до свята в цей час".

У прес-службі велоперегонів стверджують, що без підпису Фіданян неможливо провести ряд організаційних заходів, зокрема, отримати підтримку з боку столичної Державтоінспекції.

Примітно, що ще за тиждень до виникнення конфлікту один з чиновників КМДА, головний фахівець відділу спорту вищих досягнень Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Денис Шолудько заявив, що велоперегони є яскравим прикладом популяризації велоспорту у всій країні.

23 травня представники столичної велоспільноти, а також спортсмени-велосипедисти і чиновники Федерації велоспорту України проведуть пікет під будівлею Київської міської держадміністрації, протестуючи проти, на їхній погляд, антивелосипедної політики в столиці України.

Відзначимо, що Race Horizon Park-2014 заплановано у три дні змагань, під час яких на дорогах Голосіївського, Печерського і Солом'янського районів столиці змагатимуться спортсмени з 19 команд, які представляють 13 європейських країн. При цьому організатор велоперегонів Олександр Башенко підкреслив, що в 2014 році домовитися про проведення подібного заходу в Києві було дуже важко.

"Коли ми приймали рішення про проведення велоперегонів в цьому році, ми розуміли, що ситуація в Україні складна. Що багато команд будуть боятися приїжджати до Києва, але наші побоювання не підтвердилися. Ми відзначаємо підвищений інтерес з боку іноземних команд, такого ажіотажу не було і в спокійні часи", - зазначив Башенко.

Відзначимо, що у рамках велоперегонів заплановано змагання велолюбителів, а також дитячий заїзд.

Нагадаємо, що Race Horizon Park - одні з трьох велоперегонів в Україні, що мають статус міжнародних. Вони входять в календар UCI (Міжнародного союзу велосипедистів) з категорією 1.2. !zn

Читайте також:

Київський марафон протягом 10 років вийде на новий рівень

Велоспорт можуть виключити з Олімпіади через допінгові скандали