UA / RU
Підтримати ZN.ua

Олександр Усик – Даніель Дюбуа: все, що потрібно знати про чемпіонський бій українця

Український боксер захищатиме свої титули.

26 серпня український чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (20-0, 13 КО) проведе бій із британцем Даніелем Дюбуа (19-1, 18 КО).

На ZN.UA буде доступна текстова онлайн-трансляція бою Олександр Усик – Даніель Дюбуа.

Суперник українця

Дюбуа став суперником Усика після того, як команда українця та команда Тайсона Ф'юрі не зуміли домовитися про поєдинок. Команда Усика погодилася розділити гонорар за бій із Ф'юрі 30 на 70 на користь британця, щоб вечір боксу відбувся 29 квітня на "Вемблі" у Лондоні. Проте сторонам так і не вдалося остаточно домовитись.

Читайте також: На бій Усик - Дюбуа призначено щасливого для українця арбітра

25-річний Дюбуа володіє поясом WBA World та є обов'язковим претендентом на титул чемпіона світу за версією організації, яким володіє Усик.

Дюбуа був чемпіоном світу за версією WBC серед молоді, чемпіоном Англії, чемпіоном Європи за версією WBO, чемпіоном WBO Global, чемпіоном Британії та Британської Співдружності, чемпіоном WBO International, "срібним" чемпіоном WBC та "тимчасовим" чемпіоном WBO.

У 2022 році відібрав звання чемпіона світу за версією WBA World у Тревора Брайана (КО 4). Успішно провів один захист – Кевін Лерен (ТКО 3).

Місце проведення поєдинку

Бій пройде у польському Вроцлаві на стадіоні "Tarczyński Arena", яка вміщує 45 тисяч глядачів. Стадіон є домашньою ареною для місцевої команди "Шльонськ". Зазначимо, що "Tarczyński Arena" приймала матчі Євро-2012.

Прогноз букмекерів

Букмекери вважають Усика беззаперечним фаворитом поєдинку. Коефіцієнт на перемогу українця складає 1,12, на нічию – 36,00, а на перемогу Дюбуа – 9,80.

Читайте також: Усик і Дюбуа вдруге за тиждень влаштували битву поглядів

Найбільш вірогідним результатом протистояння аналітики вважають перемогу Усика нокаутом або технічним нокаутом з коефіцієнтом 1,50. Далі йде перемога українця за очками – 3,60.

Де і коли дивитися бій

В Україні офіційним транслятором бою буде медіасервіс MEGOGO за платною підпискою.

Права на трансляцію поєдинку у світі придбала платформа TNT Sports (у минулому – BT Sport), де буде діяти формат PPV (передоплати за перегляд).

Минулі поєдинки боксерів

Британський боксер свій минулий поєдинок провів у грудні та переміг технічним нокаутом Кевіна Лерену у третьому раунді. Усик у серпні минулого року переміг Ентоні Джошуа у реванші рішенням суддів.

Андеркард бою

В андеркарді бою Усика свої поєдинки проведуть українці Ярослав Харциз, Денис Берінчик, Дмитро Митрофанов та Олександр Соломенніков.

Читайте також: На бій Усик - Дюбуа призначено щасливого для українця арбітра

Раніше новачок УПЛ оголосив про підписання контракту з Олександром Усиком.