UA / RU
Підтримати ZN.ua

Олег Шелаєв, що зіграв понад 400 матчів в українському чемпіонаті, завершує кар'єру

Харківський "Металіст" став останнім клубом для досвідченого хавбека, який є рекордсменом за кількістю проведених ігор в національному чемпіонаті.

Як повідомляє football.ua, 36-річний півзахисник "Металіста" Олег Шелаєв завершує кар'єру футболіста.

"Срібний" сезон став для футболіста 20-м в національних чемпіонатах. Дебютував вихованець луганського футболу Шелаєв в професійному клубі восени 1993-го року у складі "Зорі-МАЛС". Потім у його кар'єрі були донецькі "Шахтар" і "Металург", тривалий період у складі "Дніпра", короткострокова оренда у "Кривбас", з 2009-го року Шелаєв захищає кольори харківського "Металіста".

У складі збірної України хавбек провів 36 матчів і забив один м'яч. Найвищим досягненням Шелаєва у футболці національної команди став виступ на чемпіонаті світу-2006.

Олег Шелаєв є рекордсменом чемпіонатів України за кількістю проведених поєдинків. Всього за кар'єру у всіх турнірах він зіграв понад 500 поєдинків. У чемпіонаті України його показник зупинився на позначці 408 ігор, випередивши колишнього футболіста "Карпат" Олександра Чижевського на сім матчів.

Шелаєв виграв Кубок України, тричі ставав срібним призером національного чемпіонату. Втім, офіційного повідомлення про завершення кар'єри з боку харківського клубу або самого футболіста поки не було. !zn

Читайте також:

Ярмоленко побив національний рекорд Шевченка і Реброва

Замість матчів за збірну України Марко Девіч зіграє весілля у Сербії

Бекхем не буде продовжувати контракт з ПСЖ - він завершує кар'єру

Найкращий футболіст Європи-2001 Майкл Оуен йде зі спорту