UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупаційна влада Криму позбавила Усика нагороди "За вірність обов'язку"

Також нагороди були позбавлені й інші відомі українські особи.

Влада окупованого Криму позбавила українського чемпіона світу з боксу Олександра Усика нагороди "За вірність обов'язку" та почесного звання "Заслужений працівник фізичної культури та спорту АРК".

"Пропонується позбавити низку осіб, раніше відзначених нагородами Автономної республіки Крим, нагород у зв'язку з веденням ними активної антиросійської діяльності та втратою морального права на носіння нагород та відзнак Автономної республіки Крим, які прирівняні до державних нагород Республіки Крим", - йдеться в пояснювальній записці до проекту прийнятої ухвали.

Повідомляється, що окрім українського боксера, різних нагород були позбавлені Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Іннаа Бордюг (Злата Огневич), Сергій Куніцин, Микола Балан та Ігор Ворончено.

Зазначимо, що 35-річний Усик є уродженцем Сімферополя та приніс збірній України золоту медаль Олімпіади-2012 у Лондоні. З 2014 року Крим був анексований Російською Федерацією.

Олександр Усик після початку військового вторгнення Росії 24 лютого повернувся до України та вступив у територіальну оборону. Однак пізніше чемпіон вирушив до Великобританії для підготовки до реваншу з британцем Ентоні Джошуа.

Читайте також: "Битиметься за свою країну": відомий боксер оцінив шанси Усика в реванші з Джошуа

Раніше дружина Усика показала наслідки знаходження російських окупантів у їхньому будинку під Києвом.