UA / RU
Підтримати ZN.ua

Названі найкращі тенісисти 2015 року

Міжнародна федерація тенісу обрала найкращих гравців року, що минає.

Міжнародна федерація тенісу (ITF) назвала імена найкращих гравців за підсумками 2015 року. Ними стали серб Новак Джокович і американка Серена Вільямс. Джокович визнаний кращим гравцем року вже вп'яте поспіль, Вільямс - вчетверте.

Перша ракетка світу Джокович у 2015 році здобув 11 перемог у турнірах ATP, в тому числі вигравши три з чотирьох турнірів Великого шолома - Australian Open, US Open і Вімблдон і перемігши в Підсумковому турнірі ATP. Також серб грав у фіналі "Ролан Гаррос". Крім того, 28-річний Джокович став першим, кому вдалося здобути 31 перемогу над тенісистами з топ-10 по ходу одного сезону.

Вільямс, яка також є першою ракеткою світу, в нинішньому році виграла п'ять турнірів WTA, в тому числі Вімблдон, "Ролан Гаррос" і Australian Open. Також Вільямс вдруге в кар'єрі одночасно утримувала всі чотири титули Великого шолома. Підсумковий турнір WTA Серена пропустила через проблеми зі здоров'ям.

Найкращими в парах у чоловіків стали голландець Жан-Жюльєн Ройер і румун Хорія Текау, у жінок – швейцарка Мартіна Хінгіс і Саня Мірза з Індії.

Читайте також: Серена Вільямс виграла Відкритий чемпіонат Франції

Нагадаємо, раніше став відомий склад учасників Australian Open. В основній сітці турніру, який стартує 18 січня, зіграє шість представників України.