UA / RU
Підтримати ZN.ua

На юнацькому чемпіонаті світу з боксу у Києві українці завоювали п'ять медалей

Юні українські боксери вдало провели чемпіонат світу, який завершився у Києві.

На чемпіонаті світу з боксу серед юнаків (вік спортсменів до 16 років) українці завоювали п'ять медалей - два золота, срібло та дві бронзи.

Результат українських боксерів - четвертий серед усіх учасників змагань - краще виступили росіяни, кубинці і казахстанці.

Без поразок на київському турнірі пройшли представники України у категоріях до 70 кг Раміль Гаджиєв з Одеси і до 80 кг львів'янин Роберт Мартон. Гаджиєв здолав у вирішальному поєдинку Кадирбека Садикбека з Казахстану, не давши комусь із суддів засумніватися у своїй перевазі. Мартон так само впевнено, за рішенням усіх трьох суддів, виграв у Владислава Редька з Росії.

Срібло чемпіонату світу завоював кримчанин Руслан Зубачук, який програв у фіналі Шакуру Стевенсону зі США. За крок до фіналу зупинився молодший брат чемпіона Європи серед дорослих Павла Іщенка Мирослав, а також кримчанин Ігор Вікторов.

"Ця п'ятірка 16-річних хлопців продемонструвала не по рокам досить-таки зрілу майстерність", - зазначив в інтерв'ю "Спорт-Експрес в Україні" головний тренер збірної України Валерій Хлистов.

"Те ж саме можу сказати і щодо Артура Пригоди з Енергодара Запорізької області (до 57 кг), який, з упевненістю можу констатувати, став жертвою упередженості суддів у чвертьфінальному поєдинку з румуном Соріном Добонді. Більшого, вважаю, ніж третє місце, цілком міг досягти Вікторов, який не так давно на змаганнях у Магнітогорську у відмінному стилі взяв гору над усіма ровесниками, включаючи і провідних російських боксерів. У півфіналі Ігор просто не був схожий на самого себе, психологічно перегорів".

Як розповів головний тренер, всі його підопічні, окрім Гаджиєва і Вікторова, фактично не мали досвіду міжнародних стартів, боксуючи в основному в Україні. Саме тому їхнє досягнення можна цілком порівняти з реальним рівнем підготовки.

"Виходячи з цього, вважаю, нинішній виступ збірної на чемпіонаті світу можна визнати непоганим. Адже за загальною кількістю завойованих медалей наша команда стала третьою, поступившись лише російській і казахстанській. А в якісному аспекті нагород ми четверті, пропустивши вперед ще кубинців. До речі, трійця чемпіонів з Острова Свободи явно виділялася своєю майстерністю серед всіх учасників київських баталій на рингу", - резюмував Хлистов.

Всього у змаганнях взяло участь близько 380 боксерів із 56 країн світу. Зазначимо, що Україна вперше в історії приймала боксерський турнір такого високого рангу.

Нагадаємо, що чемпіонат світу з боксу став третім великим міжнародним стартом у віковій категорії 15-17 років, що відбувся в цьому році в Україні. Раніше у Донецьку відбувся чемпіонат світу з легкої атлетики, де українці завоювали лише одну бронзову медаль, а в Києві на чемпіонаті Європи з баскетболу (U-16) збірна України посіла 10-те місце. Боксерський турнір став найуспішнішим серед трьох вищезазначених. !zn

Читайте також:

Підписавши перший професійний контракт, Василь Ломаченко стане автором нового рекорду

Суперника Віталія Кличка оберуть голосуванням

Володимиру Кличку принципово важливо нокаутувати Повєткіна