UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОК розгляне всю інформацію України щодо нейтральності російських спортсменів

Комісія проводитиме перевірки після кваліфікаційних змагань.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) розглядатиме всю інформацію від української сторони щодо російських спортсменів, які претендують на нейтральний статус для виступу на Олімпіаді-2024.

Про це після Виконкому МОК повідомив представник організації Джеймс Маклауд:

"Комісія розглядатиме всі доступні джерела інформації. Напевно, зараз нашим найкращим джерелом є Національний олімпійський комітет України, там стежать за ситуацією дуже серйозно. Ми сказали їм, що розглянемо всі їхні дані".

Директор МОК також поінформував, що комісія з перевірки відповідності критеріям нейтральності збиратиметься після кожного кваліфікаційного змагання. Після чергових рішень список атлетів з РФ та Білорусі, які зможуть виступити на Іграх, оновлюватиметься.

Також у МОК зазначили, що не каратимуть спортивні федерації, які допускають росіян на турніри під державним прапором або дозволяють змагатися спортсменам, які підтримують війну в Україні. У підсумку рішення про їхній виступ на Олімпіаді-2024 прийматиме комісія.

Нагадаємо, МОК допустив представників Росії та Білорусі до відбору на Ігри-2024 лише в індивідуальних видах спорту. Атлети, які публічно підтримали війну в Україні або пов'язані із силовими структурами, не зможуть отримати нейтральний статус.

Літня Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі та інших містах Франції.

Читайте також: У МОК назвали кількість російських спортсменів, які зможуть виступити на Олімпіаді-2024

Раніше МОК звинуватив Росію у політизації спорту через проведення "Ігор дружби".