UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОК із низкою обмежень повернув росіян та білорусів у міжнародний спорт

Питання допуску спортсменів із двох країн на Олімпіаду-2024 не обговорювалося.

Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) на засіданні офіційно затвердив рекомендації щодо повернення спортсменів із Росії та Білорусі у світовий спорт.

Про це повідомила пресслужба організації.

Комітет не обговорював питання допуску росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у Парижі, але тепер вони матимуть можливість брати участь у кваліфікації Ігор у нейтральному статусі – без прапорів та гімнів країн. Уболівальники також не зможуть приносити символіку на трибуни.

Серед обмежень також варто виокремити, що до турнірів допущені індивідуальні атлети, тоді як у командних видах спорту заборона залишається чинною.

Спортивні федерації матимуть змогу заявляти на свої змагання лише атлетів, які не були помічені в активній підтримці війни в Україні. Ця ж умова стосується тренерів та персоналу. Заборонено участь усіх російських та білоруських військовослужбовців, а також членів армійських організацій.

При цьому МОК зберіг санкції проти урядів РФ та Білорусі. Офіційні турніри в цих країнах не проводитимуться. Політики з РФ та Білорусі не зможуть потрапити на змагання.

Читайте також: У Німеччині перед виступом президента МОК пройшла акція протесту проти допуску росіян та білорусів на Ігри-2024

Раніше понад 300 фехтувальників звернулися до МОК із закликом переглянути рішення про допуск росіян.