UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маркевич розповів, як з ним попрощалися у "Металісті"

63-річний фахівець підписав контракт із "Дніпром", який завжди вважався принциповим суперником його колишньої команди "Металіст".

Мирон Маркевич, який минулого тижня очолив "Дніпро", розповів, як з ним попрощалися на його попередньому місці роботи у харківському "Металісті".

Нагадаємо, що Харків досвідчений фахівець залишив у кінці лютого, пояснивши свій відхід після 9 років співпраці нерозумінням дій керівництва клубу. Після відставки Маркевича "Металіст" зумів випередити "Динамо" у боротьбі за бронзу першості.

"Наскільки я знаю, після мого відходу у клубі познімали всі фотографії, на яких я був зображений. Важко сказати, що я там зробив поганого, але мені, чесно кажучи, прикро. Ну та й добре, життя триває, і потрібно йти до досягнення нових цілей", - Маркевич відповів на питання про те, чи поїде він до Харкова за бронзовою медаллю чемпіонату Прем'єр-ліги-2013/14.

Відзначимо, що раніше Маркевич припускав, що в "Металісті" можуть неоднозначно поставитися до його роботи з "Дніпром", який давно вважався принциповим суперником харків'ян. Зокрема, під час минулого сезону керівники команд кілька "обмінювалися люб'язностями" у суперечних ситуаціях.

Маркевич також розповів, що ініціатором його призначення у "Дніпро" став власник клубу Ігор Коломойський, який підтримував призначення Маркевича на посаду головного тренера збірної України у 2010 році.

"Через кілька днів після відходу Хуанде Рамоса мені зателефонував генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко, якого я знаю давно, і запропонував зустрітися. А ще за три дні 26 травня у мене відбулася розмова з господарем клубу Ігорем Коломойським, і ми про все домовилися. Ми швидко знайшли точки дотику, тому все вирішилося протягом 20-ти хвилин", - розповів Маркевич.

Нагадаємо, що "Дніпро" стартує у кваліфікації Ліги Чемпіонів 2014/15 з третього раунду. Там суперниками української команди можуть стати такі команди як "Зеніт", французький "Лілль", данський "Копенгаген", бельгійський "Стандард" і кіпрський АПОЕЛ. Жеребкування третього етапу кваліфікації відбудеться 18 липня, а поєдинки цього раунду - 29/30 липня і 5/6 серпня.

В даний момент футболісти "Дніпра" перебувають у відпустці, з якої вийдуть в середині червня. !zn

Читайте також:

Маркевич пояснив причини останніх невдач "Металіста"

Услід за Маркевичем з "Металіста" в "Дніпро" може перейти бразильський захисник