UA / RU
Підтримати ZN.ua

Марафонці-сміливці зі всього світу пройдуть 4-денне випробування спекою у Долині Смерті

В одному з найспекотніших місць на планеті відбудеться чотириденний ультрамарафон, протягом якого бігунам доведеться пройти більш ніж 200 км дистанції у складних погодних умовах.

15 липня у каліфорнійській Долині Смерті у черговий раз пройде ультрамарафон, повідомляє "СЕ-онлайн".

У цьому році на змагання заявилися 96 спортсменів із 25 країн, який вийдуть на старт 241-кілометрової дистанції.

Шлях до фінішу бігуни повинні подолати за чотири дні. Однак зробити це буде зовсім непросто: синоптики попереджають учасників, що температура у найспекотнішому місці землі може наблизитися до рекорду і перевищити 50 градусів. Не дарма в американській пресі цей забіг традиційно називається "Перегони через пекло".

Синоптики і лікарі також зазначають, що змагатися за таких умов вкрай небезпечно, бо досить швидко з організму людини випаровується вода і вся сіль, що може призвести до втрати свідомості. Однак, незважаючи на попередження лікарів, ніхто не побажав знятися зі змагань.

Втім, бігунів протягом всієї дистанції будуть супроводжувати представники організаторів, які будуть по-перше стежити за фізичним станом спортсменів, по-друге, постійно освіжати їх за допомогою води, щоб уникнути зневоднення.

Зазначимо, що Долина Смерті є частиною національного парку США, а також там розташована найнижча точка Північної Америки - 86 метрів нижче рівня моря. Рівно сто років тому - 10 липня 1913 року там була зафіксована найвища температура на Землі - +56,7 градусів цельсія. !zn

Читайте також:

Відомий автогонщик встановив рекорд зі швидкісного підйому на пік в Колорадо

Український автогонщик Вадим Нестерчук загинув під час тренувань в пустелі