UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Манчестер Юнайтед" втратить 40 мільйонів доларів через пропуск єврокубкового сезону

Вперше за чверть століття "Червоні дияволи" не візьмуть участь в європейських клубних турнірах. Звичайно, невдачі у спортивній сфері з'являться і на економічних показниках одного з найкращих клубів світу.

"Манчестер Юнайтед" через невдалий виступу у чемпіонаті англійської Прем'єр-ліги-2013/14 зазнає серйозних фінансових збитків.

Нагадаємо, що "Червоні дияволи" після того, як їхній багаторічний наставник Алекс Фергюсон пішов у відставку, провели непоказний сезон, посівши 7-ме місце у Прем'єр-лізі, що позбавило їх участі у європейських клубних турнірах - Лізі Європи і Лізі Чемпіонів. Такий результат манкуніанці продемонстрували вперше з сезону-1989/90. Також вперше з 1995 року МЮ не буде в Лізі Чемпіонів.

Найтитулованіша команда Англії не дорахується грошей за продаж рекламних прав, від різних спонсорських контрактів і продажу квитків на домашні матчі.

"З урахуванням продажу телевізійних прав, за нашими оцінками, непотрапляння в єврокубки буде нам коштувати близько 30 мільйонів фунтів. Але клуб очікує повернутися у Лігу чемпіонів, і ви побачите це за активністю клубу на трансферному ринку", - заявив виконавчий директор клубу Ед Вудворд.

Нагадаємо, що головний тренер МЮ Девід Мойес був відправлений у відставку, а на його місце скоріш за все прийде відомий голландський фахівець, нинішній наставник Нідерландів Луї ван Гал, який приступить до роботи з англійцями після чемпіонату світу у Бразилії. !zn

Читайте також:

"Олімпіакос" зробив перший крок, щоб залишити "Манчестер Юнайтед" без Ліги Чемпіонів

Англійська букмекерська контора поверне гроші тим, хто ставив на чемпіонство МЮ