UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Манчестер" мінімально обіграв "Шахтар", відправивши суперника до Ліги Європи

Український клуб не зумів скористатися шансом і в другий сезон поспіль пробитися в плей-офф Ліги Чемпіонів. Тепер донеччани спробують показати хороший футбол в менш престижному турнірі.

Донецький "Шахтар" програв "Манчестер Юнайтед" 0:1 в рамках 6-го туру групового турніру Ліги Чемпіонів, не зумівши кваліфікуватися в 1/8 фіналу турніру.

В іншому поєдинку групи А леверкузенський "Байєр" обіграв у гостях іспанський "Реал Сосьєдад" 1:0 і посів друге місце. Першими до фінішу прийшли "Червоні дияволи", третім - "Шахтар", а замкнули квартет - іспанці.

Підопічні Мірчі Луческу переходять грати в плей-офф Ліги Європи, куди відправляться всі треті команди квартетів Ліги Чемпіонів. "Манчестер Юнайтед" і "Байєр" продовжать боротьбу за Кубок Чемпіонів.

Зазначимо, що з перших хвилин матчу в Манчестері, незважаючи на перевагу у володінні м'ячем господарів над гостями, в цілому йшла рівна гра. Перший небезпечний момент створили донеччани - Алекс Тейшейра пробив з вигідної позиції у кількох сантиметрах від штанги. Підопічні Мірчі Луческу при першій нагоді йшли вперед, не стеснясь, що грають проти іменитого суперника.

Втім, дії "гірників" в обороні залишали бажати кращого - деколи гравці забували про своїх воротах, що не могло не хвилювати вболівальників.

Після перерви "Шахтар" збільшив темп, одного разу МЮ врятувала штанга, а в іншій вигідній ситуації не зумів розібратися Тайсон. Здавалося, що гол назріває, але в підсумку його забили не українці: англійці розіграли кутовий і Філ Джонс безперешкодно пробив по воротах - 1:0. Тим часом, "Байєр" вже вів у рахунку в Сан-Себястьяне, що означало, що "Шахтарю" треба забивати двічі.

Проте "оранжево-чорні" так і не зумів прийти в себе після пропущеного м'яча: господарі повністю контролювали ситуацію на полі.

Манчестер Юнайтед - Шахтар - 1:0 (0:0)
Гол: Джонс, 67.
"Манчестер Юнайтед": Де Хеа, Бюттнер (Валенсія, 88), Фердінанд, Еванс, Рафаел, Джонс, Гіггз (Клеверлі, 63), Янузай, Янг (Ван Персі, 63), Кагава, Руні.
"Шахтар" (Донецьк): П'ятов, Шевчук, Кучер, Ракицький, Срна, Степаненко, Фред (Фернанду, 80), Тайсон (Бернард, 64), Дуглас, Алекс, Луїс Адріану (Феррейра, 88).
Покарання: Бюттнер, 71. Клеверлі, 77. Срна, 78. Кучер, 81 (попередження).
Судді: Мажич, Рістіч, Джурджевич (Сербія).
10 грудня. Манчестер. "Олд Траффорд".

Група A

І НПМ
1 Манчестер Ю 6 4 2 0 12:3 14
2 Байєр 6 3 1 2 9:10 10
3 Шахтар 6 2 2 2 7:6 7
4 Реал Сосьєдад 5 0 1 4 1:9 1

Таким чином, "Шахтар" не зумів пробитися в плей-офф вперше з сезону-2011/12, коли донецька команда фінішувала останньою в своїй групі.

В інших групах були зафіксовані наступні результати:

група - "Копенгаген" - "Реал" - 0:2, "Галатасарай" - "Ювентус" - 0:0;

група - "Бенфіка" - ПСЖ - 2:1, "Олімпіакос" - "Андерлехт" - 3:1;

група D - "Баварія" - "Манчестер Сіті" - 2:3, "Вікторія Плзень" - ЦСКА - 2:1.

Зазначимо, що завтра змагання у груповому турнірі завершаться ще в чотирьох квартетаз. !zn

Читайте також:

Букмекери припускали, що "Шахтар" не зможе вийти в плей-офф Ліги Чемпіонів і не помилилися

Луческу вважав що "Шахтар" заслуговує обіграти "Манчестер Юнайтед"

Мессі і Руні будуть рятувати Землю від прибульців в одній з рекламних кампаній