UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головні тренери збірних Італії та Англії підвели підсумки фіналу Євро-2020

Роберто Манчіні похвалив англійців, а Гарет Саутгейт висловив глибоке розчарування.

Головний тренер збірної Італії Роберто Манчіні і наставник англійської команди Гарет Саутгейт прокоментували результат фіналу Євро-2020, в якому італійці здобули перемогу в серії пенальті з рахунком 3:2 після нічиєї 1:1 в ігровий час.

"Мені шкода збірну Англії, оскільки вона провела чудовий турнір. Вона сильно додала. Думаю, ця команда продовжить прогресувати і далі. А зараз ми дуже щасливі за всіх італійців. Просто немає слів!

Те, що все це може статися, в певні більш ранні моменти не могли навіть уявити. Але хлопці проявили себе просто чудово. У мене немає слів, щоб описати все це. У нас чудовий колектив", - заявив Манчіні.

Саутгейт подякував гравцям за самовіддачу:

"Ми дуже розчаровані. Гравцям варто віддати належне - вони зробили все, що могли. Як і зазвичай, вони буквально вгризалися в землю. Суперник грав дуже добре, а ми часом не дуже добре тримали м'яч, особливо на початку другого тайму.

Але у хлопців не може бути взаємних звинувачень. Працювати з ними - абсолютна радість. Нам в роздягальні неймовірно боляче. Ми були добре підготовлені, добре почали серію пенальті, але в результаті не змогли повністю реалізувати всі удари. Але гравцям нема в чому собі звинувачувати - вони не могли зробити щось ще краще".

Для Італії це вже друге чемпіонство на континентальному турнірі після тріумфу в 1968-му році.

Читайте також: Італія - чемпіон Євро-2020: церемонія нагородження та емоції вболівальників

Раніше повідомлялося про те, що воротар збірної Італії визнаний найкращим футболістом Євро-2020.