UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гендиректор "Шахтаря" звинуватив ФФУ в розвалі українського футболу

Сергій Палкін висловився з приводу рішення допустити "Сталь" до участі у Прем'єр-лізі.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін на своїй сторінці в Facebook в жорсткій формі розкритикував ФФУ, яка прийняла рішення віддати місце в Прем'єр-лізі дніпродзержинській "Сталі", а не маріупольському "Іллічівцю".

На думку Палкіна, виконком грубо порушив регламент, а при такому рішенні місце в УПЛ можна було віддати будь якій аматорській команді і мотивувати це тим, що "виконком так вирішив". Гендиректор "Шахтаря" не розуміє, чому раніше місце в Прем'єр-лізі в подібних випадках завжди віддавали командам з УПЛ, а тепер віддали команді Першої ліги.

Палкін заявив, що у представників ФФУ немає "ні честі, ні совісті", а також звинуватив федерацію в розвалі українського футболу.

У той же час "Сталь" вже готується до матчу першого туру проти київського "Динамо", який відбудеться 19 липня. "Ми були готові до того, що це рішення буде прийнято на користь нас. Домашні матчі "Сталь" планує проводити на стадіоні "Метеор" у Дніпропетровську. Перша гра, якщо вона відбудеться за календарем, у неділю з "Динамо". Чи ми готові до зустрічі з чемпіоном України - поки складно відповісти. Готуємося. Морально точно готові", - сказав президент дніпродзержинського клубу Максим Завгородній в інтерв'ю каналу "Футбол 2".

Нагадаємо, долю вакантного місця в УПЛ повинні були вирішити клуби Прем'єр-ліги, однак через відсутність кворуму їх збори не відбулися, після чого питання було винесено на голосування виконкому ФФУ.