UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фоменко не став розкривати карти перед відповідальною грою з Чорногорією

На передматчевій прес-конференції у Подгориці наставник збірної України з футболу не став заглиблюватися у кадрові та ігрові проблеми своєї команди.

Головний тренер збірної України не став уточнювати, які саме виконавці вийдуть на поле Міського стадіону у Подгориці проти місцевої команди Чорногорії в рамках відбіркового турніру ЧС-2014.

За словами Михайла Фоменка, травми основних захисників команди не вплинули на переможний настрій його підопічних.

"Кучер через травму виїхав зі збірної, Ракицький - у строю. Щодо Хачеріді рішення будемо приймати завтра - такий вердикт лікарів. Шанс зіграти є завжди і у всіх", - зазначив Михайло Іванович.

"У нас не було таких подій, щоб мікроклімат зіпсувався. Ви читали інтерв'ю футболістів, вони самі прекрасно розуміють нашу ситуацію у турнірній таблиці, ступінь її серйозності і важливість матчу із Чорногорією. Так що мікроклімат яким був до спарингу з Камеруном, таким він і залишився зараз".

Нагадаємо, що напередодні двох поєдинків збірної - товариського з Камеруном і відбіркового з Чорногорією - стало відомо, що травми не дозволять зіграти двом захисникам Олександру Кучеру і Віталію Мандзюку. Трохи пізніше, після зустрічі з камерунцами, біль у стегні відчув Євген Хачеріді, який був одним з найбільш корисних з українців у тій грі. За попередніми даними лікарів, у футболіста - пошкодження м'язу.

Втім, на думку Фоменка, українці готові і хочуть перемагати Чорногорію, щоб поліпшити свої шанси на потрапляння у Бразилію, де і відбудеться чемпіонат світу-2014.

"А інакше який сенс займатися цією справою? Заради цього і працюємо", - Фоменко відповів на питання про те, чи чекає він від перемоги своєї команди.

"В умовах нинішньої турнірної ситуації нічия практично нічого не дає... Як нам, так і збірній Чорногорії. І гравці, і тренери нашого суперника в один голос говорять про те, що перемога в завтрашньому матчі відкриє пряму дорогу до підсумкового першого місця в групі".

Нагадаємо, що матч відбіркової групи Н між Чорногорією та Україною відбудеться 7 червня о 21:30. Також сьогодні в Кишиневі зіграють команди Молдови та Польщі. !zn

Читайте також:

Фоменко впевнений, що у нього є час прибрати "негатив" з гри збірної України

Бразилець Едмар зізнався, що щасливий грати за збірну України