UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФФУ внесла поправки до дисциплінарних правил

Картки, отримані в одному турнірі, будуть переноситися і на інший.

Федерація футболу України внесла поправки до дисциплінарних правил. Як повідомляє "Спорт-Експрес в Україні", зміни були прийняті в ході Виконкому організації.

У новому сезоні, починаючи з матчу за Суперкубок України, який вже відбувся, гравці повинні будуть відбувати покарання за отримані картки в календарному порядку - незалежно від того, в якому змаганні була отримана дискваліфікація. Так, наприклад, отримавши червону картку в матчі Кубка України, гравець зобов'язаний буде пропустити наступний матч у національному чемпіонаті, якщо він буде стояти в календарі відразу після кубкового.

У минулому сезоні це правило не діяло. Так, півзахисник "Динамо" Сергій Рибалка, який отримав червону картку в матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка України попереднього сезону, згідно зі старим регламентом, повинен був пропустити наступний матч кубкового турніру за участю "Динамо", який відбувся би вже в новому сезоні. Але нові правила зобов'язали Рибалку пропустити перший матч сезону 2016-2017, в якому б турнірі він не проводився - ним виявився поєдинок за Суперкубок України з "Шахтарем".

Нагадаємо, новий футбольний сезон в Україні відкрився перемогою "Динамо" в матчі за Суперкубок - кияни обіграли "Шахтар" у серії пенальті.