UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФФУ спробує оскаржити дискваліфікацію "Арени Львів"

Українська федерація буде просити ФІФА переглянути своє рішення.

Федерація футболу України спробує опротестувати рішення ФІФА щодо дискваліфікації "Арени Львів" на матчі збірної України у кваліфікації ЧС-2018.

"Наше спільне рішення з ФФУ і з регіональними представниками, з Міністерством молоді і спорту - звернутися з проханням переглянути це рішення. Тому що у 2016-17 році в Україні буде 5 матчів, які збірна буде приймати вдома. Тому дуже важливо, щоб матч кваліфікації Євро-2016 Україна - Білорусь відбувся на стадіоні "Арена Львів" гідно", - повідомив директор стадіону Денис Ринський.

Нагадаємо, 27 вересня 2013 року ФІФА дискваліфікувала "Арену Львів" за використання на трибунах націоналістичної символіки під час матчу відбіркового турніру ЧС-2014 Україна - Сан-Маріно (9:0). Представники ФІФА побачили на трибунах прояви нацизму і расизму.

Стадіон у Львові не зможе побачити ігри національної команди аж до закінчення відбірного раунду до чемпіонату світу 2018 року. Також згідно з рішенням ФІФА національна збірна проведе перший матч відбору ЧС-2018 без глядачів. Раніше ФІФА вже відхиляла апеляцію ФФУ.

Додамо, що на матч відбору Євро-2016 Україна - Білорусь, який відбудеться 5 вересня на "Арені Львів", вже продані всі квитки.