UA / RU
Підтримати ZN.ua

Феттель завершив сезон у Формулі-1 черговою перемогою, повторивши досягнення Шумахера

Німецький гонщик може незабаром затьмарити славу великого Міхаеля Шумахера.

Гонщик команди "Ред Булл" Себастьян Феттель захистив чемпіонський титул кілька перегонів тому, на заключному етапі сезону "Формули-1" у Бразилії здобувши дев'яту перемогу поспіль і 13-ту в чемпіонаті.

Таким чином, Феттель тріумфально виграв сезон-2013, залишаючи інтригу лише в першій його частині, коли на перемогу претендували Кімі Райкконен і Фернандо Алонсо. Саме іспанський гонщик "Феррарі" посів друге місце у загальному заліку. Третім став одноклубник Феттеля австралієць Марк Веббер - для нього цей сезон стане останнім у кар'єрі пілота Формули-1. Раніше Веббер оголосив про відхід в іншу серію перегонів.

ТАКОЖ: Феттель в ранзі чемпіона світу встановив рекорд "Формули-1", здобувши перемогу у восьмиих перегонах поспіль

"Сумно, що сезон закінчився, - сказав німець після тріумфу. - Мені вдалося виграти всі перегони після річної перерви - це неймовірно! У нас просто феноменальна машина, вона ставала все кращою і кращою. Перегони в Бразилії, по-моєму, вийшли цікавими. Я погано стартував, але зміг відігратися вже після першого кола, створити відрив, і потім контролював хід перегонів".

Феттель поліпшив рекорд "Формули-1" за кількістю перемог у Гран-прі поспіль. До цього по сім перемог поспіль здобували Міхаель Шумахер у 2004 році, а також Альберто Аскарі на стику сезонів 1952-1953.

Пілот "Ред Булл" заодно повторив успіх Шумахера 2004 року, коли той виграв 13 перегонів в сезоні. Втім, відсоток перемог більш іменитого німця вищий, бо дев'ять років тому у календарі "Формули-1" було на один старт менше. !zn

Читайте також:

Австралійський гонщик Марк Веббер покине Формулу-1 заради перегонів на Porsche

Прихід Кімі Райкконена у "Феррарі" може відродити лідерство легендарної стайні