UA / RU
Підтримати ZN.ua

Федерація фехтування України звернулася до суду Швейцарії щодо допуску росіян до змагань

Це вже другий позов від України у спробі оскаржити рішення FIE.

Федерація фехтування України (ФФУ) подала заяву до Окружного суду Лозанни з проханням зупинити виконання рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) повернути росіян та білорусів до змагань.

Про це повідомила пресслужба ФФУ.

"Федерація фехтування України просить суд накласти заборону на будь-які дії, спрямовані на виконання рішення Позачергового конгресу FIE, з боку FIE та її органів", – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 10 березня Міжнародна федерація фехтування (FIE) прийняла рішення дозволити спортсменам із Росії та Білорусі знову виступати на турнірах під егідою організації у нейтральному статусі.

Варто зазначити, що раніше Федерація фехтування України звернулася до Спортивного арбітражного суду (CAS) у Лозанні з цього питання. У ФФУ наполягають, що Позачерговий конгрес FIE міг порушити низку правил етичного кодексу як складової статутів FIE, а його проведення не відповідало процедурі.

Читайте також: Франція відмовилася від проведення етапу Кубка світу з фехтування через допуск росіян та білорусів

Раніше повідомлялося про те, що Федерація фехтування Норвегії відмовилася відправляти спортсменів на турніри через допуск росіян та білорусів.