UA / RU
Підтримати ZN.ua

Еліна Світоліна реабілітувалася за невдачі українців на Australian Open

Нова зірка українського тенісу Еліна Світоліна обіграла в першому колі Відкритого чемпіонату Австралії дослідну росіянку Світлану Кузнєцову, яка у свої кращі роки займала друге місце у світовому рейтингу.

19-річна українська тенісистка Еліна Світоліна здолала у першому колі Australian Open досвідчену росіянку, дворазову переможницю турнірів Великого Шолома Світлану Кузнєцову - 6:3, 6:3.

У другому раунді на Світоліну чекає місцева тенісистка Олівія Роговська.

Таким чином, українці вдалося реабілітуватися за невдачі співвітчизників у другий день турніру: раніше Відкритий чемпіонат Австралії вже у першому колі покинули Сергій Стаховський, Леся Цуренко і Надія Кіченок.

Також у другому колі турніру у Мельбурні зіграє ще один українець Олександр Долгополов, який у першому раунді не залишив шансів литовцю Рікардасу Беранскісу.

Зазначимо, що свою перемогу Світоліна здобула за годину і 10 хвилин, "обдарувавши" суперницю чотирма ейсами. Уродженка Одеси вперше у кар'єрі виходить у друге коло Australian Open - в минулому році вона на старті змагань програла німкені Ангеліці Кербер.

Що стосується матчів Стаховського, Цуренко та Кіченок, то свої поєдинки вони проводили за складних погодних умов: в ці дні у Мельбурні стовпчик термометра піднявся до позначки "+41". У підсумку, погода все-таки вплинула на результати українців: зокрема Сергій Стаховський виграв перший сет протистояння з росіянином Теймуразом Габашвілі 7:6, але віддав дві наступні партії 4:6, 4:6, а вирішальний сет і зовсім провалив - 0:6.

Зазначимо, що 15 січня на корти арени "Мельбурн Парк" вийде Олександр Долгополов, який зіграє проти француза Жеремі Шарді. Світоліна ж проведе свій поєдинок на день пізніше. !zn

Читайте також:

Сергій Стаховський у напруженій боротьбі поступився у фіналі турніру у Сіднеї

US Open: українка Світоліна сенсаційно вибила з боротьби 17-ту ракетку турніру

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна планує увірватися у топ-30 до кінця сезону