UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-тренер збірної України упевнений, що Коноплянці слід їхати у топ-клуб прямо зараз

Леонід Буряк наводить як приклад рішення, яке свого часу прийняв Андрій Шевченко, що залишив "тепле місце" у "Динамо" і відправився підкорювати футбольну Європу у "Мілан".

Колишній тренер збірної України і київського "Динамо" Леонід Буряк вважає, що півзахисникові "Дніпра" Євгену Коноплянці слід якомога швидше приймати пропозицію топ-клубу з Європи і переїжджати у сильний чемпіонат.

Після закінченню сезону новий головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич виявив бажання зберегти для своєї команди провідного виконавця, та за інформацією низки ЗМІ, Коноплянка погодився провести в Україні ще півроку.

На думку Буряка, якщо Коноплянка не покине "Дніпро" у літнє міжсезоння, то існує ризик втратити талант цього футболіста.

"Женя вже переріс "Дніпро", йому потрібно грати у хорошому чемпіонаті - ще рік і, швидше за все, це буде вже не той Коноплянка. Жені потрібно терміново їхати у топ-клуб не розмінюючись на більш скромні варіанти. Тільки у командах найбільш високого рівня футболіст може повністю розкрити свій потенціал", - упевнений фахівець.

Нагадаємо, Євген Коноплянка не зміг перейти у "Ліверпуль" у зимове міжсезоння, а ця команда фінішувала на другому місці у Прем'єр-ліги Англії і завоювала місце в основі Ліги Чемпіонів. "Дніпру" доведеться діставатися до групового турніру змагань через кваліфікацію.

Втім, Буряк знаходить ще один аргумент, порівнюючи нинішню ситуацію, в яку потрапив один із найкращих футболістів країни, з кар'єрою Андрія Шевченка: київський нападник теж був ключовим гравцем у своїй команді, проте ризикнув поїхати у "Мілан", де незабаром став безсумнівним лідером.

"Пам'ятаю, коли Андрій Шевченко йшов у "Мілан" було точно також багато суперечок, але в результаті країна отримала топ-гравця, який згодом став володарем "Золотого м'яча". Мені здається, якщо Коноплянка не перейде у топ-команду, пізніше він ніколи не зможе собі цього пробачити. Думаю, Женя - недурний хлопець і в ім'я свого майбутнього він все ж зуміє зробити правильний вибір. У серйозних чемпіонатах Європи не залишилося українських футболістів, сподіваюся, що Коноплянка стане першим з майбутньої плеяди наших гравців за кордоном, - цитує Буряка "Спорт-експрес в Україні".

Відзначимо, що після закінчення сезону-2013/14 інтерес до Коноплянки відновив англійський "Тоттенхем", який раніше бажав бачити його у своїх лавах, а також "Манчестер Юнайтед", який шукає варіанти посилення після низки невдач у чемпіонаті та єврокубках і приходу нового тренера Луї ван Гаала.

У минулому сезоні на рахунку Коноплянки 36 матчів за "Дніпро" в різних турнірах, в яких він відзначився 13-ма голами і 9-ти гольовими передачами. !zn

Читайте також:

Замість італійської Серії А український футболіст відправився в чемпіонат Нідерландів

"Баварія" - найдорожчий футбольний бренд, "Манчестер Юнайтед" - подешевшав