UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дворазовий чемпіон Сочі продовжить кар'єру на Іграх-2018

Голландський ковзаняр Свен Крамер готовий підкорювати вболівальників і на четвертій Олімпіаді у своїй яскравій кар'єрі. Він пообіцяв завоювати ще кілька медалей на Іграх у Пхенчхані.

Триразовий олімпійський чемпіон Свен Крамер не збирається завершувати кар'єру до наступних Олімпійських ігор 2018 року, які пройдуть у Пхенчхані.

При цьому спортсмен не уточнив, чи буде він продовжувати кар'єру після цих змагань.

"Я без сумніву буду на Олімпіаді-2018 у Пхенчхані. Це рішення я прийняв самостійно", - зазначив спортсмен.

Нагадаємо, що у Сочі-2014 голландець завоював два золота - на дистанціях 5000 м і у командних перегонах. Також на Іграх йому вдалося взяти срібло у 10-кілометровому забігу.

Свою блискучу олімпійську кар'єру Крамер почав у віці 19 років на Іграх-2006 в Турині. Незважаючи на молодість, там він виграв дві медалі - срібло і бронзу, а через чотири роки у Ванкувері він вперше став олімпійським чемпіоном, додавши до своєї перемоги і третє місце в командних перегонах.

Таким чином, в активі Крамера вже сім олімпійських медалей. У разі вдалого виступу у Пхенчхані він може наблизитися до рекордної кількості нагород норвезьких спортсменів біатлоніста Уле-Ейнара Бьорндалена (13) і лижника Бьорна Делі (12). Нагадаємо, що рекорд належить Бьорндалену, який поки також не вирішив завершувати свою блискучу кар'єру. !zn

Читайте також:

Швейцарському лижнику за два олімпійських золота подарували свиню на ім'я Сочі

Біатлоністи Бьорндален і Домрачева стали найкращими спортсменами Олімпіади-2014

Українські біатлоністки розповіли, як під час гонки в Сочі росіяни кричали їм "падай"

Збірна Канади виграла золото Сочі, не залишивши Швеції жодного шансу