UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Донбас" поступився у Владивостоці, перервавши п'ятиматчеву переможну серію

Після успіху в Хабаровську підопічні Андрія Назарова не зуміли обіграти ще одну далекосхідну команду, програвши "Адміралу" і вперше за 14 матчів пропустивши у свої ворота більше двох шайб.

Донецький "Донбас" перервав серію з п'яти перемог, поступившись у Владивостоці місцевому "Адміралу" 1:4.

У поєдинку з новачком Континентальної хокейної ліги донеччани вперше за 14 матчів пропустили у свої ворота більше двох шайб, і це притому, що завдали більше кидків у ціль, ніж суперник. Однак чудові дії фінського голкіпера "Адмірала" Ніко Ховінена не дозволили українській команді здобути максимальну кількість очок.

Нагадаємо, що 2 грудня "Донбас" обіграв у Хабаровську місцевий "Амур" 4:0.

Матч розпочався досить жваво і до екватора першого періоду команди обмінялися результативними кидками - рахунок відкрили господарі, а за три хвилини відновив рівновагу кращий бомбардир "Донбасу" Максим Якуценя. Проте в цілому, стартова 20-хвилинка склалася для донецького колективу не найкращим чином. "Адмірал" більше нагнітав ситуацію біля воріт Майкла Лейтона, і в підсумку це принесло свої плоди перед перервою, коли німець Фелікс Шютц і швед Ріхард Гюнге організували другий гол у більшості.

У другому періоді "Донбас" тричі грав при меншій кількості гравців на льоду і одного разу "Адмірал" скористався чисельною перевагою. При цьому самі донеччани, опиняючись у більшості, не забили. Не вийшло закинути шайбу у ворота суперника у заключній 20-хвилинці. Цей ігровий відрізок пройшов у швидкому темпі і під диктування "Донбасу". Пристрасті на майданчику вирували і одного разу суддя призначив у ворота Лейтона штрафний кидок. Олексій Угаров реалізував його, оформивши дубль і остаточно знявши всі питання про переможця.

"Адмірал" - "Донбас" - 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Голи: 7:23 Угаров - 1:0, 10:47 Якуценя (Дадонов, Робітайл) - 1:1, 19:37 Гюнге (Шютц - більш.) - 2:1, 25:54 Гречев (Порселанд, Нікітенко - більш.) - 3:1, 56:28 Угаров (буліт) - 4:1.

"Адмірал": Ховінен; Тернавський (6) - Порселанд (2), Угаров - Нікітенко (2) - Грачов; Осипов - Комодор, Берґфорс - Шютц - Гюнге; Антропов - Воробйов, Бортніков - Другов (2) - Соколов; Барбашов - Кузнєцов - Первушин, Лєснухін.

"Донбас": Лейтон, Коларж - Піганович, Лайне - Федотенко - Віртанен; Вілсон - Подхрадскі, Дадонов - Недорост - Якуценя; Бартуліс - Разін, Кашпар - Робітайл - Кііскінен; Торяник - Белухін - Захаров; Сільницький.

Кидки: 31 - 34.

Штраф: 12 - 20.

Відзначимо, що наступний матч "Донбас" проведе 6 грудня у Новокузнецьку проти місцевого "Металурга". !zn

Читайте також:

КХЛ оштрафувала ризьке "Динамо" за демонстрацію свастики і пригрозила виключенням

Ягр повторив снайперський рекорд НХЛ легендарного Маріо Лем'є

"Донбас" за булітами здолав ""Нафтохімік", продовживши переможну серію до чотирьох матчів