UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Динамо" скасувало всі двосторонні заходи з сербським "Партизаном"

Так кияни відреагували на дружбу клубу з росіянами.

Київське "Динамо" ухвалило рішення скасувати всі двосторонні заходи із сербським "Партизаном" на матчі другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

На ZN.UA буде доступна відео онлайн-трансляція матчу "Динамо" – "Партизан".

Український клуб опублікував заяву на своєму офіційному сайті:

"Україна сьогодні переживає найскладніший період своєї історії через кровопролитну війну з країною-терористом. Саме тому ФК "Динамо" засуджує всіх, хто допомагає Росії, зокрема, підтримує російський спорт. Особливо, коли це вчиняється представниками країн Європи, що підтримує Україну.

Враховуючи це та з огляду на нещодавню участь ФК "Партизан" у змаганнях на території Росії, нами ухвалено рішення скасувати усі двосторонні заходи між клубами, що мали відбутися у контексті матчу. Також нами ухвалено рішення про відмову від присутності виїзних уболівальників на стадіонах.

Водночас, не зважаючи на результати жеребкування, наш клуб є частиною великої родини УЄФА, ми поважаємо світові футбольні принципи та традиції, поважаємо суперників і дотримуємося принципу fair-play на полі та поза його межами.

Ми готові у спортивній боротьбі змагатись і перемагати будь-якого суперника. Таким чином ми доводимо європейськість і відкритість нашої країни та українського спорту".

Номінально домашній матч для українців відбудеться сьогодні у польському Любліні на стадіоні "Арена Люблін". Початок – о 21:00 за Києвом. Гра-відповідь пройде в Сербії 31 липня.

На початку липня "Партизан" відвідав Москву, де провів низку товариських матчів проти місцевих клубів.

Читайте також: Визначився можливий суперник "Динамо" у наступному раунді кваліфікації ЛЧ

Раніше про дії сербів висловився головний тренер "Динамо" Олександр Шовковський.