UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Динамо" продовжує ставити антирекорди у чемпіонатах України

Кияни, зігравши внічию з "Дніпром", не зуміли повернутися на 4-ту сходинку турнірної таблиці. 6-те місце у турнірній таблиці після восьми турів чемпіонату - найгірше досягнення за всю історію виступів у національних першостях.

Не зумівши переграти "Дніпро", "Динамо" опустилося на шосту сходинку турнірної таблиці, що є найгіршим показником для динамівців після восьми турів в історії всіх 22-х чемпіонатів України.

Нагадаємо, кияни зіграли з дніпропетровцями 1:1, втративши очки з прямим конкурентом у боротьбі за п'єдестал.

Втім, якщо оцінювати виступи киян за набраними очками, 14 залікових пунктів - лише повторення двох антидосягнень "Динамо". У сезоні-1992/93 динамівці, на чолі з Анатолієм Пузачем, набрали стільки ж балів (у перерахунку на сучасну систему) після восьми матчів. Тоді на рахунку найкращого клубу України було 4 перемоги, 2 нічиї і 2 поразки. Однак через те, що інші команди знаходилися на більш низькому рівні, "Динамо" з такими показниками було другим (!) у першості.

Через три сезони, у чемпіонаті-1995/96 під керівництвом Йожефа Сабо чотири рази перемогли, двічі зіграли внічию і один раз поступилися. Тим не менш, маючи гру в запасі, вони були на третьому місці.

Проте через майже 20 років рівень українських команд значно зріс, тому на сьогоднішній день кияни, втрачаючи очки, дають чудовий шанс конкурентам. Чим вони й користуються - "Чорноморець" і "Ворскла" випереджають "Динамо", а на підході - луганська "Зоря".

Раніше, у чемпіонаті-2012/13 кияни встановили антидосягнення, вперше в історії украиинских першостей фінішувавши нижче другого місця.

Відзначимо, що і за статистичними показниками "Динамо" поступається командам, які раніше не претендували на те, щоб бути хоч в чомусь кращими за гранд. Так, в останньому турі чемпіонату кияни поступилися в такому показнику як точність передач запорізькому "Металургу", "Севастополю", "Арсеналу" і, звичайно ж, "Шахтарю". Мало було у виконанні киян і вдалих відборів, без чого складно протистояти будь-якому супернику - 19 проти 29 у "Волині" і 23 у "Говерли".

Відзначимо, що в наступному турі "Динамо" зіграє з "Металістом" у Харкові, і, судячи з останніх поєдинків лідера чемпіонату Прем'єр-ліги кияни цілком можуть виявитися ще нижче в турнірній таблиці і ще далі від заповітної мрії повернути до Києва чемпіонство. !zn

Читайте також:

Прем'єр-ліга: Максим Фещук, який повернув надію "Таврії", став найкращим минулого вікенду

"Металіст" вирвав нічию у "Шахтаря" і зберіг лідерство в чемпіонаті

Блохін вважає, що його "Динамо" вже стало українським за набором гравців

Харків'янин Марко Девіч увійшов до числа найкращих українських бомбардирів