UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через зрив благодійного матчу Мессі звинуватили у неповазі до американців

Зірка світового футболу провів два благодійних матчі за участю відомих футболістів у Колумбії і Перу, однак скасував матч у Лос-Анджелесі.

Аргентинець Ліонель Мессі ризикує слідом за податковим скандалом в Іспанії опинитися в епіцентрі ще однієї неприємної ситуації у США: у країні, з чиєю думкою призвичаїлися рахуватися в усьому світі.

Провівши два благодійних матчі в Колумбії і Перу за участю зірок світового футболу, Мессі і його команда відмовилася приїхати у Лос-Анджелес, де був запланований поєдинок на 3 липня. Гра повинна була відбутися на стадіоні "Меморіал Колізеум", однак в останній момент вона була скасована.

Примітно, що про скасування повідомили американські ЗМІ в той момент, коли Мессі і Ко грали на полі стадіону в Лімі. Цей поєдинок, в якому взяли участь такі відомі футболісти як Неймар, Едісон Кавані, Лавессі, Дані Алвес, Хав'єр Маскерано, Фабіо Каннаваро, Матерацці, Жуліо Сезар, завершився перемогою команди "Друзі Мессі" 8:5.

Організатори матчу у Лос-Анджелесі звинуватили Мессі мало не у зраді і обмані американського народу - тим більше, що поєдинок повинен був відбутися напередодні Дня Незалежності Америки.

Як відзначає LA Times, організатори все-таки зуміли знайти вікно для проведення матчу в напруженому графіку футбольних подій у Каліфорнії, запланованих на ці дні. У Лос-Анджелесі мав відбутися турнір за участю збірної США, Мексики, а також гра команди ліги MLS "Лос-Анджелес Гелексі".

"Довгий процес переговорів ні до чого не привів - ми так і не переконали менеджемент Ліонеля Мессі виконати контрактні зобов'язання і приїхати в Лос-Анджелес. Ця ситуація показує, що у них немає поваги до американських вболівальників і всього американського ринку", - говорить один з організаторів події Тодд Грем.

"Мені здається цю ситуацію можна вважати явною спробою обману всього американського народу", - Тодд був різкий у своїх висловлюваннях.

Представник спонсора матчу - страхової компанії Adriana's Insuarance Інес Кальдерон і зовсім висловила надію, що хто б не був винен у ситуації, він повинен понести покарання, навіть якщо це буде сам Мессі.

Також поки не відома доля поєдинку у Чикаго, який був запланований на 6 липня.

Відзначимо, що всі кошти, зібрані від проведення благодійного туру, підуть на допомогу нужденним дітям. У першому матчі, який відбувся у Колумбії "Друзі Мессі" обіграли "Інший світ" 9:6. Тренерами команд були відповідно наставник збірної Росії Фабіо Капелло і бразильський фахівець, у минулому легенда світового футболу Зіко. !zn

Читайте також:

На пошуки гідного партнера для Мессі "Барселона" витратила понад 200 мільйонів

Мессі зрівнявся з легендарним Марадоною за забитими голами